Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Къде зимните гуми в ЕС са задължителни?

Къде зимните гуми в ЕС са задължителни?

Информацията е събрана и обобщена от мрежата от Европейски потребителски центрове в съответните страни в ЕС, Норвегия и Исландия.

В повечето държави в ЕСзимните гуми не са задължителни, но има и изключения, информират от Европейския потребителски център. Използването назимни гуми е разписано в закон в Естония, Финландия, Латвия, Словения, Хърватия и Швеция.

Това обясни Игнат Арсенов,директор на Европейски потребителски център България към Комисията за защита напотребителите, по време на пресконференция по повод акция "Зима". По традициякампанията се организира от Съюза на българските автомобилисти и целта е даобърне внимание на шофьорите как най-добре да се подготвят за предстоящиясезон.

Държавите, в които зимните гуми са задължителни, ако това налагатметеорологичните условия, са Германия, Австрия, Люксембург, Норвегия, Словакия и Чехия. Важно е да се знае, чев Германия например гуми с шипове, които могат да повредят настилката, не сапозволени.

Според последните промени в разпоредбите в Румъния от тази зима управлениена превозно средство по обществени пътища, покрити със сняг или лед без зимнигуми, също се счита за нарушение.

Информацията е събрана и обобщена от мрежата от Европейскипотребителски центрове в съответните страни в ЕС, Норвегия и Исландия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега