Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кънев: Образованието трябва да се превърне в национална кауза

Кънев: Образованието трябва да се превърне в национална кауза

Бизнесът и образованието трябва да вървят заедно, каза на среща с работещи в сферата на образованието и бизнеса в Област Бургас водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” за 2 – МИР – Бургас Петър Кънев. Общо бе становището, че за да има приемственост трябва да се създаде много добра интеграция между средното и висшето образование. Нужна е ясна държавна политика и приемане на дългосрочна програма за развитие на образованието.

Бизнесът и образованието трябва да вървятзаедно, каза на среща с работещи в сферата на образованието и бизнеса в ОбластБургас водачът на листата на Коалиция „БСП лява България” за 2 – МИР – БургасПетър Кънев. Общо бе становището, че за да имаприемственост трябва да се създаде много добра интеграция между средното ивисшето образование. Нужна е ясна държавна политика и приемане на дългосрочнапрограма за развитие на образованието.

В дискусията  под надслов – „Образованието и науката забизнеса и Бизнесът за образованието и науката” участваха доц. д-р МарусяЛюбчева,  доц. Благой Мечков, профВаня  Добрева, доц Кирчо  Атанасов, доц .Атанаска Тенева, Уляна Пачева,университетски преподавател и учени, директори и учители от среднотообразование, представители на бизнеса, медии.

Участниците в срещата се обединиха около тезата, че образованието трябва дабъде национална кауза, без партийни и политически пристрастия.Трябва да има подкрепа за университетите встраната, като се приеме регионална политика за тях, защото специалистите там  най – добре знаят какви са потребностите врайоните.

Направено беше предложение да има данъчнипреференции за бизнеса, който инвестира в образованието, за намаляване на административнитетежести както в образователната сфера, така и за бизнеса.Държавата трябва да има ясна визия за своитеприоритети, за да може ефективно да използва иновативността и интелигентносттана младите хора с висока квалификация.

Петър Кънев подчерта, че ясни правила са нужнии за бизнеса. За да може да се планира по – дълготрайно и да се прогнозирануждата от кадри и специалисти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега