Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Легендарният ансамбъл на Руската армия гостува в Бургас в края на юни

Легендарният ансамбъл на Руската армия гостува в Бургас в края на юни

Концертът е част от европейското турне на хора, с което той отбелязва 90 години от създаването си.

Легендарният ансамбъл на Руската армия гостува в Бургас в края на юни. Концертът е част от европейското турне на хора, с което той отбелязва 90 години от създаването си, и ще се състои на 27 юни, в Летния театър.

Припомняме Ви, че в края на 2016-а година групата претърпя най-трагичната загуба. 64 души от елита на ансамбъла - музиканти, солисти, хореографи, сред тях и главният художествен ръководител, загинаха при самолетна катастрофа край Сочи. Трупата обаче бързо се съвзе и след серия от кастинги, за по-кратко от месец, съставът му бе възроден, новите хористи - обучени в традициите на „Александров“, а формацията се завърна на сцената. Всеки концерт от турнето започва с минута мълчание в памет на загиналите в самолетната катастрофа музиканти.

През юни в България пристига именно обновеният състав на Александровци – 120 певци, танцьори и музиканти. Те ще представят най-популярния репертоар от руски народни и военни песни и ефектни народни танци -  от "Катюша" и "Смуглянка" до "Очи черние" и "Вдоль по Питерской". Включени са и български песни, споделят от екипа.

Създаден през 1928 година досега ансамбъл "Александров" се превръща в една от „марките“ на Русия. Емблематичен е колкото Кремъл, Ермитажа или Третяковската галерия. Приеман е от крале, президенти, министър-председатели. През 2004 г. дори изнася концерт във Ватикана по случай рождения ден на папа Йоан Павел II.

Хорът на Ансамбъл „Александров“ е признат за един от най-добрите мъжки хорове в света. Репертоарът му става огромен и включва повече от 2 000 произведения – народни песни и танци, духова музика, класически произведения, шедьоври на световната рок и поп музика. Солистите в униформи много често провокират сълзи в очите на зрителите. Красивите девойки от балета и танцьорите играят танц със саби или увличат зрителите в ритъма на казачока.

Успехът на хора зависи и от уникаления по своето естество оркестър. Той изкусно съчетава руски народни инструменти - балалайки, байяни, хармоники с дървени и месингови инструменти.

Билети можете да откриете на касата на Летния театър, както и в мрежата на Евентим.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега