Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лекарите на протест срещу политиката на Здравната каса

Лекарите на протест срещу политиката на Здравната каса

Oт 16 часа днес пред сградата на НЗОК в столицата, както и пред сградите на РЗОК ще се проведе националният протест на лекарите. Той е организиран от Българския лекарски съюз.

Oт 16 часа днес пред сградата на НЗОК в столицата, както и пред сградите на РЗОК ще се проведе националният протест на лекарите. Той е организиран от  Българския лекарски съюз.

Гражданите да се присъединят към протеста срещу още един монополист - Здравната каса, призовават лекарите. Решението за протеста беше взето на заседание на извънредния съвет на Управителния съвет на Българския лекарски съюз (БЛС), на което е била обсъдена тревожната обстановка в сектор здравеопазване, след множество постъпили сигнали от цялата страна.

На заседанието е решено, че Управителният съвет на БЛС поддържа становището, с което БЛС иска незабавна оставка на управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков и незабавна отмяна на всички регулативни методики, довели до невъзможност на лечебните заведения да лекуват българските граждани.  

Междувременно по Нова телевизия Пламен Цеков заяви, че "не вижда причина да си подаде оставката". Той покани лекарския съюз да разгледат детайлно методиката, защото за нея се говори като за божество, което всички критикуват или обичат, пък в същото време не се вижда. „Не ограничаваме достъпа на пациентите до нито една болница”, отвърна шефът на Здравната каса.

По думите му старата методика не им е давала възможност да се разплащат с болниците в реално време, но тази година ще се разплащат месец за месец.   „Приказките за фалирали болници през януари е смешен плач и не отговаря на истината”, допълни той.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега