Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лендарт пленер стартира в района на Южно Атанасовско езеро

Лендарт пленер стартира в района на Южно Атанасовско езеро

Творци създават изкуство от солничарски дъски, клони, тръстика, пясък и други природни материали, характерни за солената лагуна.

Днес започва Арт пленер по лендарт в района на Южно Атанасовско езеро – около Пътеката на саблеклюна и по-дивата част в посока към града, предават от Фондация "Биоразнообразие". Артпленерът ще се проведе в периода 26-29 април 2018 г. и ще се води от арт-педагозите д-р Добрин Атанасов и д-р Любен Кулелиев. Участие ще вземат и възпитаници на НУМСИ ”Проф. Панчо Владигеров” – Бургас, експерти от проект „Солта на живота“ и от РИОСВ Бургас, които работят за управлението и опазването на Атанасовско езеро.

Стартът на пленера на терен бе даден в 10:00 ч. днес пред Укритието за наблюдение на птици, а работното време за артистична дейност ще продължи до 17:00 ч. Заниманията ще се състоят от кратко запознаване с принципите на работа в Лендарта със световни примери и концепции; практическа работа със солничарски дъски, клони, тръстика, пясък и други природни материали, характерни за солената лагуна.

Инициативата е част от комуникационните дейности по проект „Солта на живота“ и се води от Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

След като през последните години се проведоха три фото-пленера на Атанасовско езеро, тази година организаторите ще използват една по-различна форма на изкуство, каквато е Ландарта, която е особено подходяща за тази територия. Целта е да се привлече обществено внимание върху младите автори, използването на съвременни форми на изкуство и потенциала на езерото и неговите брегове.

„Създадените произведения са временна естетизация на ландшафта и нямат за цел да нанасят трайна промяна или конструктивна намеса върху елементите на средата. Няма да бъде нарушавана целостта и функционалността на природни елементи и парковата инфраструктура. Ще бъдат спазвани основните принципи на безопасност при работа в обществени пространства с конкретните инструменти и природни материали. На всички участници ще бъде проведен предварителен инструктаж за безопасност на труда и работа с конкретния инструментариум, както и спазване на обществения ред. Ще бъдат осигурени нужните предпазни средства и инструменти, съобразени с възрастовите характеристики на участниците и техните умения", споделя д-р Любен Кулелиев от Център Алос.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега