Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Летен празник в Историческия музей на Поморие за Еньовден

Летен празник в Историческия музей на Поморие за Еньовден

На Еньовден /24 юни/ Исторически музей Поморие организира летен празник. Програмата ще започне от 17:00 часа, в двора на музея, с ритуал „Еньова буля”, изпълнен от група за автентичен фолклор при НЧ „Просвета 1906”, с. Козичино. Според народните вярвания този ритуал носи плодородие.

На Еньовден /24 юни/ Исторически музей Поморие организиралетен празник. Програмата ще започне от 17:00 часа, в двора на музея, с ритуал „Еньова буля”, изпълнен от група заавтентичен фолклор  при НЧ „Просвета1906”, с. Козичино. Според народните вярвания този ритуал носи плодородие.Певческите групи при Клуб на пенсионера „Св. Георги” Поморие  - „Здравец” и „Пей сърце” ще представяттворчеството си.        

Гостите ще имат възможност и да присъстват на официалнотооткриване на експозицията „Анхиало през Възраждането от началото на XVIII в. до Освобождението. Материална и доховна култура нанаселението от анхиалския край (края на XIX – средата на XXв.)”. В новата експозиция на Историческимузей – Поморие ще бъдат представени епиграфски паметници, монети, старопечатникниги и ценни образци на иконографското изкуство от епохата на Възраждането. Етнографскатачаст от изложбата е ориентирана към един по-късен исторически период - края на ΧΙΧ – първата половина на ΧΧ век, и показваинтересни тъкани, битова керамика и носии от поморийския край.         

Програмата ще завърши със спектакъла „Тумба Лумба” наДържавен куклен театър – Бургас.         Исторически музей Поморие и Община Поморие канят гражданитеи гостите на града да се присъединят къмлетния празник.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега