Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Летните музикални празници приключват с премиерата на "Целуни ме, Кейт"

Летните музикални празници приключват с премиерата на "Целуни ме, Кейт"

Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да видят за първи път продукцията на 4-ти септември, от 20:00 часа, в Летния театър.

С началото на септември идва и краят на Бургаските летни музикални празници "Емил Чакъров". Тазгодишното издание на престижния форум ще завърши с премиерата на мюзикъла "Целуни ме, Кейт". Режисьор на спектакъла по музика на американския композитор Коул Портър е Александър Текелиев. Бургазлии и гостите на града ще имат възможността да видят за първи път продукцията на 4-ти септември, от 20:00 часа, в Летния театър.

Солистите, които ще разкажат чрез средствата на изкуството вълнуваща история с драматични обрати и щастлив край, са: в ролята на Фред Греъм /Петручо/ – Марчо Апостолов – гост, като Лоис Лейн /Бианка/ – очарователните Мария Цветкова-Маджарова, Нона Кръстникова – за ролята се подготвя двоен солистичен състав. Бранимир Недков ще се превъплъти в ролята на Бил Калън/ Лученци. Лили Ванеси /Катерина/ – Еделина Кънева – гост и премиер солистка на Националния музикален театър „Стефан Македонски“, същата роля готви и оперната прима Шмилена Султанова.

В останалите, не по-малко атрактивни и важни за сюжетното развитие, роли, ще видим: като Хари Тревър /Баптиста/ – Делян Славов,  Веселин Спасов , Хети – Лина Пеева, Дарина Запрянова, Пол –  Йордан Христозов; Първи гангстер – Диман Панчев, Тошо Герджиков, Втори гангстер – Яни Николов, Мирослав Димитров, Харисан Хаулъл – Петър Тихолов, Майкъл Лемън /Гремио/ – Милен Динолов, Джек Хупър /Хортензио/ – Любомир Тодоров, Ралф – Александър Перпериев, Портиер – Вълю Тотев.

Зад диригентския пулт ще бъде младият надежден маестро Цанислав Петков,  който е един от тазгодишните носители на Наградата на Община Бургас по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Едва двадесет и девет годишният диригент е отличен заради активната си творческа дейност през изминалата година.

Сценографията и костюмите са на Денис Иванов, хореографията – на  Желка Табакова. Диригент на хора e Невена Михайлова. Концертмайстор – Йордан Ковачев, помощник-режисьори – Лина Пеева и Петър Тихолов. В атрактивния музикален спектакъл участват артистичните състави на оркестър, хор и балет на Държавна опера – Бургас.

„Целуни ме, Кейт!” е първият мюзикъл, в който музиката и текстът плътно се придържат към фабулата на сюжета, като либретето е по Шекспировия шедьовър „Укротяване на опърничавата“. Това е най-хитовото произведение на Коул Портър и единственият негов мюзикъл, игран повече от 1000 пъти на Бродуей. С „Kiss me, Kate!” композиторът бележи своето творческо завръщане и професионален триумф – през 1949 г. Портър печели наградата „Тони“ за мюзикъл и за най-добри текст и музика.

Работата по този спектакъл носи и на писателския тандем на съпрузите Бела и Самюъл Спивак, създали либретото – цели две награди „Tони“ – за най-добър мюзикъл и за най-добро либрето. Всичко това обуславя превръщането на „Целуни ме, Кейт!” в ненадмината класика в този жанр и оставането му в историята като първият мюзикъл, печелил тази престижна награда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега