Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МБАЛ "Дева Мария" се оборудва с последно поколение хистероскоп

МБАЛ "Дева Мария" се оборудва с последно поколение хистероскоп

С последно поколение апарат за детайлен преглед на вътрешността на матката се оборудва преди дни АГ отделението към болница Дева Мария - Бургас.

С последно поколение апарат за детайлен преглед на вътрешността на матката се оборудва преди дни АГ отделението към болница Дева Мария - Бургас. Апаратът се нарича хистероскоп и засега е единственият от този клас в областта. Това е изключително ценна придобивка за болницата, тъй като позволява детайлен панорамен оглед с оптичен телескоп на маточната кухина, съчетан с възможност за отстраняване на тъкани от нея.

По време на процедурата може да се вземе биопсия - малко парченце от тъканта за изследване. Така може да се потвърди или отхвърли съмнение за злокачествени заболявания, преди да се приложат по-травматичните методи за диагностика. Ако се окаже, че не са нужни, пациентката може да си спести страданията.

„Този ендоскопски метод е най-точният - златният стандарт за диагностика на заболявания на маточната кухина. Телескопът на апарата се въвежда през влагалището и може да покаже с добър образ миомни възли, карциноми, полипи, стари сраствания, а също и премахването на вътрематочна спирала, която не може да бъде отстранена по стандартния начин или е счупена. Чрез хистероскопа може да се провери и проходимостта на маточните тръби.” – уточни предимствата на апарата д-р Мирослав Минчев – началникът на АГ отделението в болница „Дева Мария”.

За извършване на хистероскопия доскоро се налагаше пациентката да бъде под обща упойка. Най-често се използваше краткотрайна венозна анестезия. Този последен модел хистероскоп е толкова тънък, че проникването му в матката не причинява болка. Поради това не се налага да се прилага пълна анестезия на пациентката, за да се вземе материал за диагностициране.

Уредът е с много малък  диаметър на оптиката, което не изисква предварително разширяване на цервикалния канал, за да се стигне и огледа маточната кухина. С него може да се види карцином в много начален стадий, с големина 1-2 мм, тъй като оптиката на апарата е свързана с камера, която предава образа на екран и го увеличава над 20 пъти.

„Съвременният хистероскоп е истински триумф на високите технологии в медицината. Само през 2012г. в МБАЛ „Дева Мария” съм вложил близо 3 млн.лв. в нова апаратура от най-висок клас. Това прави лечебното заведение една от най-модерно оборудваната  и динамично развиваща се болница в страната. В нея ще продължава да се развива наука , да се привличат нови високоспециализирани лекари и да се влагат средства в ново оборудване въпреки всичко.   Ние сме частна болница и не получаваме дотация от страна на държавата. Хората трябва да знаят, че Бургас е с най-малък прогнозен бюджет спрямо всички големи области в страната. Към момента болница „Дева Мария” има неплатени сметки от Здравната каса на стойност над 850 000 лева, т.е. ние сме излекували 860 пациенти, на които държавата не е платила за тяхното лечение. Въпреки това ние няма да се откажем, продължаваме напред”, обеща Семир Абумелих – собственик на болницата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега