Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МБАЛ Поморие ще се сдобие с модерен скенер и видеоендоскопско оборудване

МБАЛ Поморие ще се сдобие с модерен скенер и видеоендоскопско оборудване

Общината ще закупи ценна медицинска апаратура за нуждите на здравното заведение.

Със средства от Община Поморие съвсем скоро ще бъдат закупени два изключително ценни апарата за нуждите на местната Многопрофилна болница за активно лечение - компютърна томографска система (скенер) и модерно видеоендоскопско оборудване с апарати и инструменти за диагностична, оперативна и офисна хистероскопия. Новата медицинска апаратура възлиза на над половин милион лева, притежава необходимите лицензи и отговаря на всички законови и технически изисквания.

„Качеството на предоставяните здравни услуги в МБАЛ – Поморие не зависи само от работещите в нея медици, но и от наличния инструментариум. Убеден съм, че новата техника значително ще допринесе както за по-точното диагностициране на пациентите, така и за тяхното последващо лечение. Здравето е най-голямото богатство и смятам, че всяка сума, време и усилие, които инвестираме в него, наистина си струват”, коментира кметът Иван Алексиев.

Чрез компютърно - томографската система ще бъдат извършвани изследвания, използващи рентгенова технология и скенер за получаване на детайлни образи от кръвоносните съдове. Методът е минимално инвазивен и ще спомогне за откриването и предприемането на мерки срещу редица заболявания на: съдовете на мозъка, крайниците, белите дробове, корема, малкия таз, сърцето.

Видеоендоскопското оборудване е още една грижа на високо ниво с диагностични и терапевтични функции. Освен ясен образ и възможност за откриване на тъканни промени посредством директен оглед на различни вътрешни органи, апаратурата ще позволява на оператора да вземе и биопсичен материал. Апаратурата ще бъде монтирана в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Поморие и ще спомага не само за репродуктивното здраве, но и за здравето на жените във всяка възраст.

Процедурите по провеждане на обществените поръчки за двата апарата са към финала си. След изтичане на определените в ЗОП срокове за обжалване предстои подписване на окончателните договори, които включват доставка, монтаж, пускане в експлоатация, обучение на персонала и гаранционна поддръжка на двете устройства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега