Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВР и НАП със засилени проверки по зимните курорти

МВР и НАП със засилени проверки по зимните курорти

Стотици данъчни инспектори и представители на силите на реда ще извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите.

Подобно на мащабните акции по Черноморието през лятото, МВР и НАП отново обединяват сили, но за да следят за гладкото протичане на туристическия сезон по зимните курорти. Стотици данъчни инспектори и представители на силите на реда ще извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите.

До края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища ще бъдат извършени най-малко 15 000 проверки, информират от пресцентъра на МВР. Ще се следят движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, както и борсите и тържищата в близост до курортите.

В кампанията участва и звеното за фискален контрол, който освен движението на рискови стоки проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди. По време на кампанията данъчните ще използват  и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП, като софтуерът автоматично ще посочва обекти, чиито обороти се различават значително от средните за съответния регион. 

Съвместните екипи отново ще се възползват от подхода на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни или седмици в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП, като оборотите, отчетени по време на наблюдението се сравняват с минали периоди и при значима разлика, приходната агенция може да започне ревизия.

По време на зимната кампания от НАП ще изследват и имущественото състояние на физически лица - собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция.   

Зимната съвместна кампания е продължение на аналогичния подход, използван през лятото по Черноморието. Тогава за 3 месеца оборотите в летните курорти надхвърлиха 5 млрд. лв., броят на касовите апарати се увеличи с близо 10%, а приходите от ДДС на звената на НАП във Варна и Бургас нараснаха с близо 40 млн. лв.  за 3 месеца. 

"През тази година ни интересува много повече промяната на поведението на търговците, отколкото броят на проверките и наложените санкции. Контролните мерки  спрямо търговски обекти в зимните курорти ще продължават без прекъсване до края на сезона в денонощен режим.“, каза по повод началото на зимната кампания Васил Панов, директор на „Данъчно-осигурителен контрол“ в НАП.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега