Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВнР: 90% от българите във Великобритания са кандидатствали за статут на уседналост

МВнР: 90% от българите във Великобритания са кандидатствали за статут на уседналост

Паспортът е необходим за подновяване на статута на уседналост!

139 000 българи в Обединеното кралство са кандидатствали за статут на уседналост. Това показват данните на британското Министерство на вътрешните работи, цитирани от нашето вътрешно ведомство. Това са над 90% от българите, живеещи там.

От посолството ни предлагат и възможност за всекидневни консултации, свързани с правата на българите след Брекзит. Увеличен е персоналът на консулската служба на България в Лондон с двама души, тъй като МВнР препоръча на всички българи във Великобритания да си извадят паспорти с биометрични данни.

Причината е, че след края на преходния период британските власти вероятно няма да допускат граждани с лични карти, а и паспортът е необходим за подновяване на статута на уседналост. В резултат на увеличения персонал пред консулската служба в Лондон вече не се образуват опашки.

Междувременно, Министерството на вътрешните работи е внесло в Народното събрание законопроект за допълнение на Закона за влизането и пребиваването на територията на Република България на гражданите на ЕС и членовете на техните семейства, с който да бъдат изпълнени задълженията в частта „Права на гражданите“ на споразумението. В същия законопроект са включени и изменения в Закона за българските лични документи.

Промените в тези закони ще позволят на британските граждани, които пребивават в България, да използват лични документи, издадени от българските власти, в срок до 1 година след края на преходния период. След това тези хора ще трябва да разполагат с нови лични документи.

Законопроектът предстои да бъде разгледан в НС на второ четене през февруари 2020 г., а според плана, крайният срок за изпълнение на тази мярка е 15 март.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега