Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МВнР: Авиостачките в Италия засегнаха 20 000 души

МВнР: Авиостачките в Италия засегнаха 20 000 души

Стотици са отменените полети от и до страната.

Стачките в Италия засегнаха 20 000 души. Стотици са отменените полети от и до страната. Това съобщиха от българското Министерство на външните работи, във връзка с отменения полет от Рим, който остави десетки нашенци без транспорт от италианската столица на 8 май.

Повече от 100 полета между Италия и Обединеното кралство бяха отменени заради стачката на контрольорите на въздушния трафик и наземния персонал. Докато междуконтиненталните полети до и от Италия, както и тези до италианските острови, остават незасегнати от стачните действия, много от пътуванията на къси разстояния са забавени или отменени.

„Райънер“, която превозва най-много пътници до и от италианските летища в сравнение с другите превозвачи, отмени десетки полети, включително до и от Бергамо (Милано). Италианският национален превозвач Alitalia отмени общо 230 полета за Европа, между които шест между Лондон и Милано, както и четири между Лондон и Рим.

BritishAirways отмени 38 полета между лондонските летища и Италия, включително 14 до Милано. Авиокомпанията изрази намерение да използва по-големи самолети, където е възможно, за да обслужат засегнатите клиенти и намалят нивото на напрежение.

"Призоваваме българските граждани, на които предстои да пътуват със самолет до и от Италия, както и в самата страна, да се информират своевременно за актуалната обстановка", апелират още от Външно министерство.

При възникване на необходимост от консулско съдействие, можете да се обърнете към консулската служба в Рим на тел. (+39) 06 360 04367 или към генералното консулство на България в Милано съответно на тел. (+39) 02 849 42941 и 00393337826043 при спешни случаи.

Пътуващите със самолет в рамките на ЕС могат да проверят правата си и дали те се спазват тук.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега