Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МИЕ ще финансира иновативни студентски бизнес проекти

МИЕ ще финансира иновативни студентски бизнес проекти

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) ще финансира иновативни студентски бизнес проекти. Парите ще се отпускат по проекта "Техностарт", който цели да стимулира предприемачеството у младите хора. Одобрените идеи ще получат финансова помощ до 20 000 лева, за осъществяването си.

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) ще финансира иновативни студентски бизнес проекти. Парите ще се отпускат по проекта "Техностарт", който цели да стимулира предприемачеството у младите хора. Одобрените идеи ще получат финансова помощ до 20 000 лева, за осъществяването си.

Проектът е насочен към студенти, докторанти и завършили висшето си образование през учебната 2013/14 г. бакалаври и магистри. Могат да кандидатстват български и чуждестранни студенти и докторанти, учещи в български висши училища, както и български студенти, учещи в чуждестранни вузове. Те ще имат възможността да кандидатстват с иновативна идея чрез предложен бизнес план.

Важно условие е кандидатите да нямат регистрирана фирма на свое име или да са свързани лица (по смисъла на § 1 от допълнителните разпоредби на Търговския закон) с лица, притежаващи фирма с предмет на дейност, сходен с  предложения бизнес план. Така ще може повече млади хора да започнат свой бизнес в страната. 

За да получат финансиране, одобрените кандидати ще трябва да регистрира своя фирма (ЕООД или ЕТ) по Търговския закон  в Агенцията по вписванията и да осигури задължителен собствен принос 10% от безвъзмездната помощ под формата на финансови средства и/или материални активи. Допустимите дейности за стартиращи технологични фирми са в преработващата промишленост, информационните услуги, научната и развойната дейности.

Проектът "Техностарт" е замислен в изпълнение на приоритетните области 1 "Предприемачество" и 9 "Умения и иновации" от Националната стратегия за насърчаване на малките и средните предприятия 2014 -2020 г. Предвижда се общата безвъзмездна финансова помощ да бъде 400 000 лв., отпуснати със специално  постановление от държавния бюджет. С нея ще се стимулира инициативността на прохождащи предприемачи в най-ранния етап от дейността им - когато се разработва бизнес план и се реализират продуктите и услугите през първата  година.

Могат да кандидатстват български и чуждестранни студенти и докторанти, учещи в български висши училища, както и български студенти, учещи в чуждестранни вузове.  Проектът е на финален етап на одобрение  и ще стартира в най-скоро време.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега