Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МОСВ очаква 5,1 млн. лева повече приходи от такси през 2018-а година

МОСВ очаква 5,1 млн. лева повече приходи от такси през 2018-а година

Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов при обсъждането на законопроекта за бюджета за 2018 г.

През следващата година МОСВ планира увеличение на приходите от такси с 5,1 млн. лв. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов при обсъждането на законопроекта за бюджета за 2018 г., който беше приет от парламентарната комисия по околна среда днес.

Основното увеличение спрямо тази година се очаква от такси по Закона за водите, а приходите се трансферират на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) за финансиране на екологични проекти.

В проекта на бюджета приходите на МОСВ общо са 56,3 млн. лв. Те се формират основно от приходи от държавни такси, глоби, санкции и концесии. Предвидените разходи през 2018 г. са в размер на 49,8 млн. лв. и са завишени с 3,8 млн. лв. спрямо 2017 г. От тези средства 2,3 млн. лв. са за персонал, 0,4 млн. лв. - за издръжка. За закриване и рекултивация на съществуващи сметища в областите Монтана и Габрово са предвидени 1,1 млн. лв. като капиталови разходи. 

 През 2018 г. очертаните основни посоки в работата на администрацията са: управление и контрол на водните ресурси и отпадъците, намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух, съхраняване на екосистеми и местообитания, както и мониторинг на околната среда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега