Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МРРБ даде зелена светлина на Общия устройствен план на община Поморие

МРРБ даде зелена светлина на Общия устройствен план на община Поморие

Към момента, за територията на община Поморие е налице териториално-устройствен план, създаден в периода 1996-1997 г.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) одобри внесеното задание за проектиране на Общ устройствен план (ОУП) на община Поморие. Министърът издаде заповед, с която разрешава на кмета да възложи изработването на проекта на ОУП за цялата община и Екологичната оценка към него.

Одобрението на министъра на регионалното развитие идва след като изготвеното предложение е съгласувано с Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и с Министерството на културата.

Към момента, за територията на община Поморие е налице териториално-устройствен план, създаден в периода 1996-1997 г. при условията на различна законова и нормативна рамка и различно състояние на българското Черноморско крайбрежие.

През 2005 г. МРРБ възлага изработването на проект за изменение на ОУП. След необходимите съгласувателни действия 2 години по-късно планът е приет, но не е одобрен от тогавашния Общински съвет.

Промени в Закона за Черноморското крайбрежие и въвеждането на екологичната мрежа „Натура 2000” завишават изискванията и налагат актуализация на вече изработения план. Следва четирикратна отрицателна оценка от МОСВ и през 2015 г. е взето решение за прекратяване на процедурата.

Това наложи кметът Иван Алексиев да стартира нова процедура за разработване на ОУП, подкрепен с решение на Общинския съвет от юни 2017 г.

"Общият устройствен план е дългосрочен документ, без който няма как да отговорим нито на инвестиционните интереси, нито можем да постигнем устойчиво и балансирано развитие на общината. Уверен съм, че усилията, които положихме и ще продължим да полагаме в тази посока, скоро ще доведат до добри резултати за Поморие", каза кметът Иван Алексиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега