Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МТИТС: Конструкцията на моста "Нова Европа" не е застрашена

МТИТС: Конструкцията на моста "Нова Европа" не е застрашена

Дефектите констатирани на моста „Нова Европа“ при Видин – Калафат нямат нищо общо със здравината на мостовата конструкция. Инспекцията на новото съоръжение бе разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов през месец октомври, заради появили се напуквания в асфалтовата настилка.

Дефектите констатирани на моста „Нова Европа“ при Видин – Калафат нямат нищо общо със здравината на мостовата конструкция. Инспекцията на новото съоръжение бе разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов през месец октомври, заради появили се напуквания в асфалтовата настилка. Комисията е установила сериозни проблеми, но ако те бъдат отстранени качествено и в срок, няма да се отразят на бъдещето експлоатиране на моста.  

Към момента слаби места в настилката, са се появили и в двете ленти  на моста. Техническа проверка от български специалисти установи, че това се дължи на повърхностна вода от дъждовете, която прониква под  настилката следствие на тежкотоварния трафик. Вече са започнали действия за подобряване на отводнителната система на моста. На този етап деформациите са само по износващия слой на асфалта, който е с дебелина от 4 см (настилката е с обща дебелина 10 см) и трябва да бъдат взети спешни мерки за отстраняването им преди началото на зимния сезон, когато водата може да замръзне и да нанесе сериозни щети на настилката.    

В началото на ноември ще бъдат преасфалтирани всички проблемни места. Ще бъде въведена временна организация на движението по моста, като трафикът и в двете посоки ще се извършва върху платното посока България – Румъния.  

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията категорично отрича появилите се в публичното пространство информации, че мостът „може да падне“.

Невярна е и изнесената информация, че следствие на дефектите е проникнала вода в конструкцията на моста, където са разположени кабели и комуникации. Проверката показа, че на места е проникнала вода, следствие на незатворени технологични отвори в конструкцията, които ще бъдат затворени до края на ноември 2013 г.  

Съгласно подписания договор, всички констатирани дефекти по моста до края на 2013 г. се отстраняват за сметка на изпълнителя. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще наложи строг контрол по качественото изпълнение на всички действия по тяхното премахване, защото след изтичане на този срок всички бъдещи проблеми ще бъдат отстранявани за сметка на смесеното българо-румънско дружество за експлоатация и поддръжка на съоръжението.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега