Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МЦ "Оксиком" предлага лечение по НЗОК на коварни очни заболявания

МЦ "Оксиком" предлага лечение по НЗОК на коварни очни заболявания

Скъпоструващият медикамент „Eylea“, който се използва при лечение на макулна дегенерация и диабетна ретинопатия, от днес вече ще е в пъти по-достъпен за бургазлии. Доскоро приложението му бе финансово непосилно за голяма част от пациентите. Само няколко клиники в страната са одобрени и предлагат лечението с него по Здравна каса, като процедурата включва финансиране на 75% от стойността му.

Скъпоструващият  медикамент „Eylea“, който се използва при лечение на макулна дегенерация и диабетнаретинопатия, от днес вече ще е в пъти по-достъпен за бургазлии.  Доскоро приложението му бе финансовонепосилно за голяма част от пациентите. Само няколко клиники в страната саодобрени и предлагат лечението с него по Здравна каса, като процедурата включвафинансиране на 75% от стойността му.

Медицинскицентър „Оксиком“ в Бургас е едно от малкото здравни заведения в страната,където може да се извърши диагностика на макулнадегенрация свързана с възрастта /МДСВ/ и диабетна ретинопатия, пълен пакетизследвания, изготвяне на протокол за отпускане на медикамента към НЗОК, кактои апликацията му при одобрение.

Макулната дегенерация е коварнозаболяване, което се характеризира с бавно, неболезнено влошаване нацентралното зрение и най-често засяга двете очи в различна степен. В резултатна това се затруднява четенето, ясното фокусиране на предмети, разпознаванетона лица. Постепенно се появява замъгляване и размазване на зрението, коетосилно затруднява ежедневието на човек и влошава качеството му на живот.

Макулнатадегенерация е най-честата причина за тежка, невъзвратима загуба на зрение средхората над 55 години. Възрастово асоциираната дегенерация на макулата е зaболяване съссоциална значимост и нарастваща честота. Прогнозите са до 2020-а годинапациентите да достигнат 200 милиона.   Сред рисковитефактори за развитие на заболяването са наследственост, принадлежност къмкавказката /европеидна/ раса, тютюнопушене, хипертония, хиперхолестеролемия изахарен диабет.

При случай наМДСВ, профилактиката и превенцията играят най-важната роля, тъй катосъстоянието е необратимо и изгубеното зрение не може да бъде възстановено.

Диабетнатаретинопатия е едно отусложненията на захарния диабет. Тя е основна причина за понижено зрение ислепота в индустриализираните страни, а също и първостепенна причина за слепотапри хората над 60-годишна възраст.

Възникването на диабетната ретинопатиязависи от продължителността на диабета, от метаболитния контрол на заболяванетои от възрастта на пациента – развива се най-често при пациенти с давност надиабета 10-15 години.Усложненията на диабетната ретинопатияводят до силно намаляване на зрението и дори до слепота.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега