Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Магията на празника: Игри и забавления за коледното парти

Магията на празника: Игри и забавления за коледното парти

Едно парти винаги е по-успешно, когато се подготвите предварително с варианти за развлечения.

9 дни остават до Коледа! Средата на декември е и тепърва ни очакват празнични забавления. А едно парти винаги е по-успешно, когато се подготвите предварително с варианти за развлечения. Днес сме Ви подготвили няколко забавни игри, които можете да играете с приятели или със семейството си – на коледно парти, в празничната вечер или в аванс, докато отброявате дните до 25-и декември.

„Кой/какво съм аз“ – това е една от най-известните парти игри за маса, но в коледен вариант. Подходяща е за всички възрасти и може да се превърне в интересно занимание по време на празничния сезон. Предварителната подготовка е минимална – необходимо е да напишете на листчета герои или предмети, свързани с празника – Дядо Коледа, Рудолф, Гринч, елф, Снежанка, коледната елха, венецът...

Сгънете бележките и ги пъхнете в коледна шапка. Всеки от участниците тегли по едно листче и запаметява своя герой, предмет или символ. Останалите участници трябва да познаят кой/какво сте като Ви зададат 20 въпроса, на които трябва да можете да отговорите с да или не. Който познае пръв, получава точка – бастунче, звездичка или каквото там решите да бъде наградата му. Ако никой не познае, точката остава за Вас. За събралия най-много точки участник може да подготвите и някаква награда.

Същата игра може да трансформирате и в също толкова популярните шарада/филми – героят, символът, книгата, песента или филмът се обясняват с жестове, като обясняващият няма право да говори или да посочва, ако става дума за наличен в стаята предмет. Добре е предварително да уточните жестовете, които да уточняват какво ще бъде обяснено, т.е. категориите.

Обратният вариант на играта също е забавен – всеки тегли листче с коледен герой и го прикрепя на челото си, без да види кой му се е паднал. След това участниците поред задават по един въпрос, на който останалите могат да отговорят с да или не, така че да се опита да познае кой герой му се е паднал.

„Нарисувай ми песен“ – единият от участниците трябва да илюстрира върху хартия популярна коледна песен. Останалите трябва да познаят заглавието. За целта е добре също да подготвите листчета, които участниците да теглят. Постарайте се да подберете заглавия, които са известни на всички участници. Играта може да се играе и с филми и книги, свързани с Коледа.

„Носът на Рудолф“ – разпечатайте или нарисувайте портрет на популярното еленче от впряга на Дядо Коледа. След това подгответе и червения му нос – парче картон, понпон или голямо копче. Всеки от участниците поставя шал пред очите си и се завърта три пъти, след което трябва да се опита да постави носа на мястото му. Който се окаже най-близо, печели. Същото можете да направите и с рисунка/картинка на снежен човек, като носът тук е във формата на морков.

„Какво се крие в кутията“ – опаковайте дребни подаръчета – преспапие (сфера, пълна с вода и брокатени късчета), лакомство, шапка и т.н. Всеки от участниците трябва да избере пакет и да отгатне какво се крие в него или само с разглеждане и разклащане на пакета, или като Ви задава въпроси с отговор да/не. Ако познае, участникът може да задържи подаръка за себе си, ако пък не, трябва да посочи друг, който да се опита да познае. Играта приключва, когато и последният подарък бъде отворен.

„Звъни звънчето“ – поставете на празничната трапеза звънче. Всеки път, когато някой звънне с него, останалите трябва да вдигнат наздравица, да изпеят песен или да изпълнят друго предварително уточнено условие. Може да комбинирате идеята – при едно позвъняване да се случва едно нещо, а при две – друго нещо и т.н.

„Черен Петър с коледни картички“ – тази игра изисква малко повече предварителна подготовка, но е особено подходяща за малчугани, ако организирате по-голямо парти с деца и възрастни. Купете нечетен брой картички с еднакъв размер – две по две еднакви и една различна. Залепете на гърбовете им цветна хартия и ги размесете. След това играта започва като класическия Черен Петър.

Картичките се разпределят между играчите. Всеки тегли, без да гледа, по една карта от дясностоящия, като целта е да събере две еднакви, които прибира отделно от тези в ръката си. Който остане първи без карти в ръката си е победител. Този, в когото остане „черният Петър“ – картичката без другарче, трябва да изпълни някакво условие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега