Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Мадам Бътерфлай" в Бургас след празниците

"Мадам Бътерфлай" в Бургас след празниците

Съставът, който ще излезе във вторник на бургаска сцена, ще бъде същият, който ще видят оперните фенове в Ловеч два дни по-късно.

Оперният шедьовър „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини ще се играе на бургаска сцена на 8-ми май, от 19 ч, в зала Опера. В ролята на Чо-Чо-Сан публиката отново ще види сопраното Йоана Железчева, позната като най-добрата българска интерпретаторка на образа на героинята в творбата. Партньор в ролята на Пинкертон ще й бъде тенорът Даниел Дамянов, който е изпълнител и на Софийска опера и балет, а баритоновата партия на Шарплес отново е поверена на звездата на македонската опера Марян Йованоски. Диригент ще бъде маестро Иван Кожухаров.

Съставът, който ще излезе във вторник на бургаска сцена, ще бъде същият, който ще видят оперните фенове в Ловеч два дни по-късно. На 10-ти май постановката на Държавна опера – Бургас ще гостува на сцената на Драматичен театър – Ловеч в програмата на традиционните за града „Люлякови музикални вечери“. 

Една от най-известните опери на Джакомо Пучини, „Мадам Бътерфлай“, е по драмата „Гейша“ на Давид Беласко. За първи път е изпълнена през 1904-та година в миланската „Ла Скала“. Трагичната история на крехкото японско девойче Чо Чо Сан, дъщеря на вече покоен разорен самурай, е изключително въздействаща за времето си с културния сблъсък, описан в либретото.

Невръстната гейша е готова заради любовта да измени на религията и вековните традиции в страната си, заради което е отхвърлена от доайена на рода си и неин чичо. Нейният възлюбен, американският офицер Пинкертон, я убеждава, че ще изградят живот в любов, разбирателство и хармония. Девойката обаче е изоставена от американския си съпруг за три години, който междувременно се е оженил за американка.

Пинкертон пристига в Страната на изгряващото слънце, за да отведе сина си, който са създали двамата с Чо Чо Сан. Отхвърлена от своите заради измяната към рода си и измамена от любимия, заради когото се е отказала от традициите си, младата гейша се самоубива с камата, с която е намерил смъртта и нейния собствен баща.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега