Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Майката на изоставеното в Пловдив бебе била просякиня

Майката на изоставеното в Пловдив бебе била просякиня

Оставила го на паркинга, защото нямала пари да се грижи за него.

Криминалисти от ОДМВР-Пловдив издириха родителите на изоставеното на паркинг на ул. "Д-р Никола Ковачев" 5-месечно бебе. Оказа се, че майката се занимавала с просия в района на Централната гара. Оставила детето, защото не можела да се грижи за него и да го издържа, предават от пресцентъра на МВР.

Оперативно-издирвателните действия на служители от Второ РУ и колегите им от отдел “Криминална полиция” започнаха, след като в понеделник на тел. 112 бе получен сигнал за изоставено дете на паркинг на ул. “Д-р Никола Ковачев” в Пловдив. Изпратените на място екипи на полицията и спешна помощ предприеха стъпки за настаняване на 5-месечното момченце в болнично заведение и издирване на родителите му. На място бе извършен оглед, образувано бе досъдебно производство.

След съгласуване с наблюдаващ районен прокурор, чрез средствата за масово осведомяване бе разпространена и снимка на детето, благодарение на което то бе разпознато от жител на областния град. Свързвайки се с полицията, мъжът подал информация за родителите и тяхното местонахождение – град Кричим, където живеели на квартира.

При проверка вчера на посочения адрес е открит и задържан 25-годишният биологичен баща. Пред разследващите той разказал, че на 22 април, докато бил на работа, майката излязла от дома им с детето и повече не се прибрала. От обясненията му станало ясно, че жената е от старозагорското село Оброчище, а в района на Централна гара в Пловдив обикновено се занимавала с просия.

След оказано съдействие от служители на ОДМВР–Стара Загора, снощи на адрес в споменатото село 26-годишната жена била установена. С полицейска заповед тя е задържана за срок до 24 часа в полицията в Пловдив. Пред разследващите тя признала, че изоставила бебето по свое решение, а поводът бил финансова невъзможност да се грижи за него.

По време на брифинга районният прокурор Чавдар Грошев подчерта, че с оглед на събраните по досъдебното производство материали предстои да бъде взето решение за последващите действия по случая. Той допълни, че за подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода за срок до 3 години и обществено порицание.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега