Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Майки на деца с увреждания с ултиматум към Парламента

Майки на деца с увреждания с ултиматум към Парламента

Те дадоха на НС едноседмичен срок да приемат новия Закон за личната помощ.

Омбудсманът Мая Манолова, заедно с майки на деца с увреждания, депозира днес в парламента проекта на Закон за личната помощ. Той получи подкрепата на всички участници в националния палатков протест под мотото "Системата ни убива".

По думите на Манолова, в проекта на Закон за личната помощ се регламентира механизмът лична помощ за осигуряване на достъп до упражняване основните права на хората с увреждания. Хората с увреждания, съобразно специфичните им потребности, ще могат да ползват повече от един асистент, който да им съдейства с подходящия брой часове, тъй като част от тях работят, други учат, трети ходят в дневен център.

"С моя екип работихме по проекта буквално до 3 ч. тази сутрин. Това е един коригиран и много подобрен текст, който ще улесни работата на депутатите. Отчели сме всички предложения и критики, така че наистина да се получи един проект на закон, който ще реши проблема с личната помощ", каза омбудсманът пред журналисти.

Манолова предлага Закона да влезе в сила веднага след приемането и обнародването му в "Държавен вестник", а в следващите месеци да бъде създадена организация за неговото прилагане. От своя страна майките на деца с увреждания поставиха едноседмичен срок, в който някой от депутатите да припознае закона, след което те се заканиха да преминат към ефективни протестни действия в цялата страна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега