Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Майстори от 13 държави ще играят билярд в Бургас

Майстори от 13 държави ще играят билярд в Бургас

Този уикенд в Бургас ще се проведе международен турнир по билярд в дисциплината Пул 10-та топка.

Този уикенд в Бургас ще се проведе BEST OF THE EAST - международен турнир по билярд в дисциплината Пул 10-та топка. Участниците са от 13 държави – Унгария, Полша, Чехия, Румъния, Англия, Индия, Украйна, Русия, Македония, Словакия, Сърбия, Кипър и България. Сред тях са и родните надежди – републиканските шампиони Станимир Русланов и Мария Левова.

Днес те участваха в пресконференция по повод турнира, заедно с председателя на Българска билярд федерация Иван Каменарски и зам.-кмета на община Бургас д-р Лорис Мануелян. „Състезанието ще се проведе в Мол Галерия. Утвърдена практика при билярдните състезания навън е да се играе в големи търговски центрове, но в България го правим за първи път. Бургас е градът, който най-много помага за развитието на тази игра, така че спокойно можем да го наречем столица на билярда“, заяви Иван Каменарски.  

BEST OF THE EAST ще бъде официално открит в събота от 10.30 часа.   Предвидени са атрактивни демонстрации и игри с публиката. Като съорганизатор Община Бургас е осигурила 7000 лева награден фонд. Гост на турнира ще бъде изпълнителният директор на Световната Пул Билярд Асоциация – Марчин Кжемински.

Освен парична награда, победителят ще спечели квота за участие в турнир от най-висок ранг, с награден фонд от 50 000 долара, който ще се проведе в Москва. „Българска билярд федерация е първата у нас, спечелила финансиране от Европейската комисия със спортен проект на стойност 166 000 евро. В него тя си партнира с билярдните федерации на Полша, Словакия, Чехия и Румъния. За провеждане на обучението по проекта Българска билярд федерация избра град Бургас“, каза още Иван Каменарски.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега