Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Майсторът-садист, убил дядо с чук, остава в ареста

Майсторът-садист, убил дядо с чук, остава в ареста

Окръжен съд Бургас взе първоначална мярка за неотклонение задържане под стража на Тихомир Трифонов. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 02.04.2015 г. в апартамент в гр. Бургас умишлено умъртвил възрастен мъж, като деянието е извършено с особена жестокост.

Окръжен съд Бургас взе първоначалнамярка за неотклонение задържане под стража на Тихомир Трифонов. Той е привлеченкато обвиняем за това, че на 02.04.2015 г. в апартамент в гр. Бургас умишленоумъртвил възрастен мъж, като деянието е извършено с особена жестокост.            

Окръжнапрокуратура Бургас мотивира искането на Трифонов да бъде наложена най-тежкатамярка за неотклонение като посочи, че са извършени множествопроцесуално-следствени действия и са събрани много доказателства, които водятдо обосновано предположение, че той е автор на деянието.

Прокурорътконкретизира, че са извършени огледи на апартамента, в който е извършенодеянието, контейнер за смет, в който са намерени свързани с него вещественидоказателства, оглед на горичка в местността „Капчето“, събрани са данни отмагазина, от който е закупил чували и трион, използвани при извършване напрестъплението. Разследването е извършило и разпити на множество свидетели. Тезидоказателства според държавното обвинение сочат реална опасност Трифонов да сеукрие или да извърши друго престъпление. Прокурорът обърна внимание, чеобвиняемият е търпял наказание по присъда от 2011 г. за друго тежко умишлено престъпление– измама, но това не е оказало превъзпитателно въздействие.           

Дваматазащитници на Трифонов застъпиха противоположни защитни тези. Според единия отданните по делото може да се направи обосновано предположение за авторство надеянието, но липсвали аргументи, че той може да се укрие или да извърши другопрестъпление. Пълномощникът посочи, че обвиняемият е реабилитиран по осъжданетому, живее на квартира в „Св. Влас“ и мярка за неотклонение домашен арест щебъде достатъчна, да осигури участието му в наказателното производство.            

Другиятзащитник обаче намира, че направеното от Трифонов самопризнание не давадостатъчно основания, за да се приеме, че той е извършил деянието. Адвокатът семотивира още с влошено здравословно състояние на своя подзащитен и поискапо-лека мярка за неотклонение. Трифоновобясни пред съда, че няма постоянна трудова работа. Той се занимавал споставяне на фаянс и работел, когато го ангажират. Живее на квартира и от времена време поддържа отношения с бившото си семейство.            

Окръженсъд Бургас като се запозна с доказателствата по делото и със становищата настраните, обърна внимание, че разследването е в начален стадий и по-голяма частот доказателствата са събрани при условия на неотложност. Те обаче садостатъчни, за да се направи обосновано предположение, че Трифонов е автор надеянието, за което е обвиняем. Съдът приема, че направеното от негосамопризнание, се потвърждава от събраните доказателства, включително за механизмана извършване на престъплението и мястото, където е открито тялото. Коментиранибяха намерените в контейнера за смет чук, с който е извършено престъплението, итрион, послужил за разчленяване на тялото. По указанията на обвиняемияслужителите на реда са открили чувалите с разчлененото тяло.            

Съдътне приема доводите на защитата, че няма опасност Трифонов да се укрие или даизвърши друго деяние. Посочено бе, че той живее без необходимата официалнаадресна регистрация. Данните за престъплението сочат на висока общественаопасност, и водят съда до извод, че Трифонов може да се укрие или да извършидруго деяние.            

Стези аргументи Окръжен съд Бургас не уважи искането за вземане на по-лека мярказа неотклонение и определи Трифонов да бъде задържан под стража. Съдебниятакт подлежи на обжалване пред Апелативен съд Бургас, като евентуалната жалба щебъде разгледана там на 14.04.2015 г. от 14 ч.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега