Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Македонска оперна звезда влиза в ролята на Набуко Навуходоносор в сряда в Бургас

Македонска оперна звезда влиза в ролята на Набуко Навуходоносор в сряда в Бургас

Друго име от световната сцена, басът Димитър Станчев, гостува на продукцията като Захария.

Македонската оперна звезда Марян Йованоски ще излезена бургаска сцена в сряда вечер, 18-ти октомври от 19 ч., като самия владетелНабуко Навуходоносор. Именитият баритон е познат не само на Балканите, а и вАвстрия, Словения, Хърватия, Германия, Дейтона Бийч и Ню Йорк. Йованоски еработил на щат във Виенската опера – една от най-престижните оперни институциив света, а в момента бургаската опера има честта той да е и неин солист.

Друго имеот световната сцена, басът Димитър Станчев, гостува на продукцията катоЗахария. Солистът на Софийска опера и балет е познат в Европа, Америка иЯпония. Богатият му репертоар включва над шейсет централни басови роли, а вролята на Захария Станчев се превъплъщава вече близо тридесет и пет години.

На добрепознатото на бургаската публика сопрано Йоана Железчева, сочена за една отнай-талантливите млади оперни звезди на България, е поверена ролята на Абигайл– дъщеря на Набуко. Това лято Йоана Железчева очарова публиката в Бургас повреме на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ и Велико Търново нафестивала „Сцена на вековете“ с емоционалното си изпълнение на Норма.

В ролята наИзмаел в сряда вечер влиза Любомир Тодоров, за когото ролята е дебютна. КатоФенена ще видим Шмилена Султанова, Петър Тихолов поема ролята на великия жрец.Диригент на оркестъра ще бъде маестро Иван Кожухаров, режисурата е на ПавелГерджиков.

"Набуко",третата опера на Джузепе Верди, е именно тази, която му спечелва славата навелик композитор. Написана е през 1841 г. по либрето на прочутия либретистТемистокле Солера. В България тя е поставена за първи път точно преди петдесетгодини.

Действието се развива в Йерусалими Вавилон през VI в. пр. н.е. В операта ловко се преплитат любов, мъст и алчност за власт, за да се стигне накрая до покаяние и спасяване на еврейския народ. Това, което променя хода на събитията, е любовта между по-малката дъщеря на Набуко – Фенена и синът на царя на Йерусалим – Измаил.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега