Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Макрон държа провокативна реч пред конгреса на САЩ

Макрон държа провокативна реч пред конгреса на САЩ

Той разкритикува крайния национализъм и посочи, че светът се нуждае от посланието за единство, което символизира САЩ като държава.

Френският президент Еманюел Макрон държа провокативна реч пред конгреса на САЩ. Държавният глава оспори голяма част от политиките на американския си колега Доналд Тръмп и призова Съединените американски щати да продължат да бъдат част от световната политика и да не спират да използват влиянието си, за да се поддържа курса на единство в общите усилия за глобалното бъдеще.

Макрон е в САЩ на тридневно посещение. Едва вчера той и Тръмп демонстрираха топли отношения, въпреки непряката полемика по въпросите за климата, която двамата упражниха в медийното пространство след като Щатите напуснаха Парижкото споразумение. Френският президент призова САЩ да "се ангажира повече със световната политика, да се бори с климатичните промени и да стои настрана от иранското ядрено споразумение за момента".

Държавният глава дори перифразира крилатият слоган на Тръмп от предизборната му кампания и подкани той и администрацията му да помогнат, за да направим "планетата Земя велика отново", предава Ройтерс. Той разкритикува крайния национализъм и посочи, че светът се нуждае от посланието за единство, което символизира САЩ като държава.  

Тръмп и Макрон успяха да развият доста добри дипломатически отношения, въпреки Парижкото споразумение. Неотдавна те участваха и в обща атака срещу режима в Сирия. По време на посещението на френския държавен глава, двамата президенти демонстрираха добри отношения, но Макрон не пропусна да намекне, че има какво да се желае по отношение на съвместната работа на двете страни в бъдеще.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега