Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малката Калея боядиса най-красивото яйце във великденската инициатива на МДБГ

Малката Калея боядиса най-красивото яйце във великденската инициатива на МДБГ

Малките лазарки от ЦДГ „Райна Княгиня” наричаха за здраве, берекет и благополучие в парк „Велека”

С боядисване на яйца на открито младежите от „Движение България награжданите“ – Бургас отбелязаха най-важния ден от Страстната седмица - Великичетвъртък. Малки и големи се събраха край пъстрата шатра, разположена в паркана бургаския комплекс „Изгрев”, за да спазят християнската традиция и да сепозабавляват заедно.

3-годишното българо-италианче Калея Андреоси, с помощта на майка си, успя да боядисанай-красивото яйце и така грабна първата награда в конкурса за багрене на яйца.  Най-голямата изненада за всички присъстващи бяха лазарките от ЦДГ„Райна Княгиня”, които изнесоха музикална програма и наричаха за здраве, берекет и благополучие.

Зачудесните си изпълнения те и ръководителите им получиха грамота и награди отАнтон Иванов и Ралица Стаматова от младежката структура на „Движение Българияна гражданите” – Бургас. За трета поредна година първотояйце в червената боя потопи общинският председател на ДБГ и общински съветник Живко Табаков. С него тойположи кръст върху челата на всички деца, като благодари на техните родители,че съхраняват и развиват българските традиции и обичаи чрез своето поколение.  

За вкусните домашни козунаци и тестени изделия пък се погрижихажените от фолклорна група „Равненчанка”, които в продължение на две денонощияса месили сладките великденски изкушения.

За своя майсторски труд, след дегустацияна журито в състав: Живко Табаков, Стоян Грозев, Антон Иванов и РалицаСтаматова, дамите получиха празнична кошница и парична награда.  Празникът средраззеленилата се природа продължи с оцветяване,изработване на картички, рисунки с тебешир по асфалта и разкази, свързани снай-светлия християнски празник. Всички деца получиха почерпка и поощрителнинагради под формата на книжки с детски приказки и играчки. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега