Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малки и големи се включиха в акцията "Да изчистим България" в Бургас

Малки и големи се включиха в акцията "Да изчистим България" в Бургас

В кампанията се включиха много млади семейства със своите деца.

Малки и големи се включиха в акцията "Да изчистим България" в Бургас днес. Представители на Общината и много граждани се събраха на определените места, за да съберат изхвърлените отпадъци. Десетки жители и гости на града обходиха пясъчната ивица между Северния плаж и солниците и събраха голямо количество отпадъци. Едно от приятните впечатления тази година е, че в кампанията се включиха много млади семейства със своите деца, посочват от пресцентъра на администрацията.

Почистване имаше и по морското дъно. За пореден път бургаските водолази се гмурнаха при Моста, за да съберат от дъното изхвърлените от недобросъвестни човешки постъпки бутилки и опаковки. Те призоваха всеки от нас да бъде по-отговорен преди да изхвърли нещо непотребно в морето, защото разграждането на отпадъците продължава десетилетия и нанася сериозни вреди на морската екосистема.Акции за почистване се проведоха на много места както в природните местности, така и в различните комплекси на града. В инициативата се включи и кметът на Бургас Димитър Николов.

"Радвам се, че толкова много хора се включиха в кампанията "Да изчистим България заедно". Но всички ние трябва да бъдем отговорни към опазването на околната среда с действията си всеки ден. Колкото и почистващи екипи да бъдат осигурени, не е възможно те да опазят чистотата на града, ако хората изхвърлят своите отпадъци безотговорно. Затова всички ние трябва да да бъдем по-добросъвестни към този проблем, за да живеем в един по-хубав град", каза градоначалникът.    

Зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева се включи в екоакцията в парк "Минерални бани". Тази година в почистването на историческото място участва и победителят в конкурса "Бургас и морето" група "Фортисимо", с ръководител Милена Добрева. За почистването на Атанасовското езеро помогнаха зам.-кметът Руска Бояджиева и експерти от дирекциите по екология и евроинтеграция.Председателят на Общинския съвет Костантин Луков и общински съветници подкрепиха кампанията с почистването на парк "Росенец".

Десетки граждани от комплексите "Меден рудник", "Славейков", "Изгрев", "Лазур", "Братя Миладинови" и "Възраждане" също се организираха, за да направят мястото, където живеят, по-чисто и красиво. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега