Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малчугани от Бургас, София и Лас Вегас рисуваха пожарни коли и огнеборци

Малчугани от Бургас, София и Лас Вегас рисуваха пожарни коли и огнеборци

В пленера се включиха близо 15 деца на възраст между 6 и 14 години.

Летен пленер, организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Бургас със съдействието на рисувалня „Елфина“ с ръководител Милена Димитрова, се проведе днес пред сградата на бургаската противопожарна служба.

В пленера се включиха близо 15 деца на възраст между 6 и 14 години, като освен от Бургас имаше малчугани от София и Лас Вегас. Подрастващите показаха рисувателните си възможности по тема, свързана с пожарната безопасност и защитата на населението.

Първоначално следваха напътствията на ръководителката си Милена Димитрова за външно обследване на атрактивната сграда, построена през далечната 1910 год., а впоследствие и директно разгледаха различните видове противопожарни автомобили, както и екипировката на огнеборците.

Димитрова обясни, че днес децата ще скицират обектите, а впоследствие, при по-подходящи условия, ще създадат и изцяло завършени картини, които рамкирани ще подарят на огнеборците навръх професионалния им празник – 14-ти септември.

Огромна бе изненада на малките художници, когато неочаквано за тях се появи кулинарния мастър шеф Станислав Райчев – най-известния бургаски огнеборец, придружаван от своята съпруга, работеща на същото поприще – Цветомила. Двамата търпеливо позираха за снимки с малките „елфи”, като отговориха на всичките им въпроси за нелеката пожарникарска професия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега