Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малчугани посетиха районните полицейски управления в Бургас

Малчугани посетиха районните полицейски управления в Бургас

За поредна година в навечерието на професионалния празник на българската полиция – 8-ми ноември, Районните управления в Бургас - град и областта отвориха вратите си за всички малчугани, желаещи да се докоснат до нелеката полицейска професия.

За поредна година внавечерието на професионалния празник на  българската полиция – 8-ми ноември, Районнитеуправления в Бургас - град и областта отвориха вратите си за всички малчугани,желаещи да се докоснат до нелеката полицейска професия.

В сградата на РУ Средец гостуваха два ученически класа от Средно училище "Св. Св.Кирил и Методий" - Средец. Единият от класовете – ІV «А» бе от доброволци към Детскотополицейско управление в Средец с класен ръководител Кета Црънкова, а постъпките им уверено вървяха второкласниците от ІІ «Д» клас, водени от класнатаръководителка Радка Попова.

Децата се запознаха с основните полицейски дейностии структурните звена в системата на МВР, като станаха свидетели на техники заборавене с оръжие и майсторско шофиране на служебен автомобил. Малчуганитенаблюдаваха извършването на полицейска регистрация, като се разходиха и вразличните помещения за задържане.

С подобни емоции се сдобиха и ученици от 2, 3 и 4-ти клас на основноучилище "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Равда, които гостуваха в Районноуправление - Несебър. Децата посетиха местата за снемане на дактилоскопниотпечатъци, помещенията за полицейско задържане за срок от 24 часа, стаята запредоставяне на полицейска закрила, полицейския клуб и залата, използвана заразпознаване на заподозрени лица.

В специална беседа учениците се запознаха сдейността на служителите от Районно управление – Несебър, използването на помощнитесредства, особените правила за малолетните и непълнолетните, предвидени в Наказателниякодекс и Закона за борба с противообществените прояви на малолетни инепълнолетни.

В понеделник празничната програма продължава с тържествена церемония пред сградата на ОДМВР - Бургас. Официални гости на прояватаще са Областния управител Вълчо Чолаков и кметът Димитър Николов. Директорът на ОДМВР – Бургас старшикомисар Калоян Калоянов ще награди индивидуално отличени полицейски служители.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега