Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Мамите на Бургас" влизат в ролята на Дядо Коледа

"Мамите на Бургас" влизат в ролята на Дядо Коледа

Всяко дете заслужава да изпита вълнението от това да очаква и да открие шарено пакетче под елхата.

Коледата е най-вълнуващ сезон именно за децата. Възрастните често се увличаме в това да преживяваме напрежението на празничния период - украса, подаръци, роднини, планове, графици, задължения, разходи. Най-малките обаче са запленени от магията на празника - мита за Дядо Коледа, събирането на семейството, светлините, елхата, ароматите, но най-вече - очакването на подаръците.

Вероятно няма родител на Земята, който да не желае да изпълни целия списък с мечти на децата си, но не всеки има тази възможност. Много са семействата, в които тази чиста радост е помрачена от какви ли не обстоятелства, основният сред които - финансовото състояние. Тук "на помощ" идва добротата, която вдъхновяват празниците у нас.

Една от най-големите онлайн общности в региона - Facebook групата "Мамите на Бургас", стартира собствена своеобразна кампания под надслов "Бургаският Дядо Коледа", по инициатива на Веселина Загорчева. Пред "PoligrafF" тя сподели, че идеята й е хрумнала спонтанно, след неведнъж е ставала свидетел на проблемите, които някои хора срещат по празниците.

"Има много организации и фондации, които организират инициативи с цел помощ по това време на годината, но повечето пъти там, за да получи човек помощ, се иска да представи куп документи и доказателства, че е нуждаещ се, за да му дадат. За много хора това е унизително, срамно или им се струва твърде сложно и се отказват преди да са опитали", коментира Загорчева.

"Мамите на Бургас" обаче са решени да съдействат на родителите в нужда, заради техните деца, които заслужават светли празници. Защото смятат, че всяко дете заслужава да изпита вълнението от това да очаква и да открие шарено пакетче под елхата.

"Бургаският Дядо Коледа" приема заявки от семейства в затруднено положение. Желаещите да помогнат пък заявяват готовност да осигурят подарък на някое дете. Организацията е простичка - тези, които имат нужда, споделят възрастта и пола на малчуганите си. Тези, които имат възможност да помогнат, получават адрес и "поръчка", която да изпълнят. Стойността на подаръците може да бъде 15-20 лева или по-висока, в зависимост от възможностите на "тайния бургаски Дядо Коледа".

"Няма нищо срамно в това да поискате тази помощ и ние ИСКАМЕ да сме до вас, за да направим празника ви по-приятен, така че не се притеснявайте. Никой не е застрахован от това да изпадне в затруднение, но затова сме хора, да си помагаме. Може да не сме сред най-богатите страни, но да сме богати на любов и добрина е по-важното", споделя още Загорчева.

Пред репортер на "PoligrafF" тя коментира, че до момента не е получила нито една молба за помощ, в чиято искреност да се усъмни. Желаещите да помогнат пък са доста, а това означава само едно - повече щастливи деца в Бургас тази Коледа...

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега