Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Манолев: Индийски компании инвестират 55 млн. щатски долара у нас

Манолев: Индийски компании инвестират 55 млн. щатски долара у нас

За последните десет години двустранният стокообмен се е увеличил близо 3 пъти – от 79 млн. щ.д. през 2006 г. на 215 млн. щ.д. през 2016 г.

За реализацията на проектив краткосрочен план, индийски компании ще инвестират у нас над 55 млн. щатски долара. Товаказа заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време наоткриването на българо-индийски бизнес форум в София. На церемонията присъстваи посланикът на Индия у нас Н. Пр. Пуджа Капур, заместник – председателят наБългарската търговско – промишлена палата Георги Стоев, председателят наБалканско-индийската бизнес асоциация Красимир Ангелов и др.

"Занас Индия е важен икономически партньор в Азиатския регион. Показателно запотенциала и взаимния интерес е постоянният ръст на стокообмена и на българскияизнос. За последните десет години двустранният стокообмен се е увеличил близо 3пъти – от 79 млн. щ.д. през 2006 г. на 215 млн. щ.д. през 2016 г.", казаоще зам.-министър Манолев.

По думите му поредно доказателство за това, че българските компании също имат перспектива в азиатската държава, е успешнотовключване на България в кампанията „Направи в Индия“, инициирана от индийскотоправителство. Нейната цел е привличане на преки чуждестранни инвестиции впроизводствения сектор на страната.

Няколко български компании вече сареализирали инвестиционни проекти в Индия и оперират успешно на индийския пазарв областта на интернет технологиите, опаковането на битум, производството наветеринарни фармацевтични продукти и др. Работи се и по мащабен проект вобластта на възобновяемите източници на енергия, стана ясно от неговото изказване.

Посланик Капур допълни, чемежду България и Индия има много добри връзки на политическо ниво, но все ощене е използван целият потенциал в икономическата сфера. Тя подчерта, че моментае изключително подходящ за това и подобни инициативи са важни, за да сенадгради положителната тенденция, която имаме през последните години вдвустранните ни търговски отношения.

В рамките на събитието беподписан и Меморандум за сътрудничество между председателя наБалканско-индийската бизнес асоциация Красимир Ангелов и изпълнителния директорна ECSEPC Д.К. Сарийн.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега