Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Манолова: Ще подам оставка срещу решаване проблема на майките

Манолова: Ще подам оставка срещу решаване проблема на майките

Повод за заявеното намерение е фактът, че Националният съвет за интеграция на хора с увреждания отхвърли законопроекта за личната помощ.

Омбудсманът  Мая Манолова обяви, че ще подадеоставка,  ако подготвеният от нея законопроект  за личнатапомощ бъде приет в спешен порядък от Народното събрание. Тяпредложи „успокоителен бартер“ на всички, които по думите й, саразтревожени от високия й обществен рейтинг,  да приемат освен това изаконопроектите, зад които уж застават – закона за хората с увреждания исоциалните услуги, личния фалит и свръхправомощията на банките, като в замянаще освободи поста на национален обществен посредник предсрочно. 

Повод за заявеното намерение на Манолова е фактът, чеНационалният съвет за интеграция на хора с увреждания отхвърли законопроекта заличната помощ. Той не получи подкрепа от национално представените организациина хората с увреждания, финансовото министерство, синдикатите и бизнеса.Причината е, че според тях законът не защитава интересите на всички хора сувреждания.

"Законопроектът, който написахме заедно с майките, неполучи подкрепа от Националния съвет за хората с увреждания, нещо повече -стана ясно, че техният проблем, който образно казано ги е изкарал на улицата,на палатки в страната и пред парламента, няма да бъде решен. Освен това бешенаправен опит от присъстващите да унизят майките с различни изпуснати реплики,изпуснати нерви и да стане ясно, че статуквото в политиките, в системата захората с увреждания ще бъде запазено“, каза в ефира наБНТ Манолова.

Тя подчерта, че в „политиките уж за защита на хората сувреждания“ се наливат 169 млн. лева за чужда помощ и за асистентски услуги на11 158 души.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега