Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Манолова дава на прокурор цената на тока и парното

Манолова дава на прокурор цената на тока и парното

КЕВР обяви новите цени в неделя.

ОмбудсманътМая Манолова ще се срещне със заместник-главния прокурор и ръководител наВърховна административната прокуратура Ася Петрова във връзка с решенията наКомисията за водно и енергийно регулиране /КЕВР/ за повишаване цените напарното и тока.

Средното покачване на цената на електрическата енергия запотребителите на регулирания пазар за новия ценови период е с 2,03%, а натоплинната енергия с 7,33%.Що се отнася до Бургас, EVN повишава тарифата си с 1,82%. Топлинната енергия пък скача със 17,12%.

"КЕВРпродължава своята любима практика да коригира цените на парното и тока само,когато посоката е увеличение, но когато цената на природния газ се намалява,няма съответно намаляване на цените на тези услуги от първа необходимост отбългарските граждани", посочи Манолова, като припомни, че намалението на ценатана природния газ за четвъртото тримесечие на 2017 г. от 7,29% не е билоотразено в цените на парното и тока.

Подумите й, по време на обсъждането за повишаване цените на парното и ел.енергията не е било ясно какво ще бъде увеличението на цената на природния газ,както и че то е било проведено формално.

"Сезиралисме и Конституционния съд, атакувайки текста, който не дава право на гражданитеда обжалват подобни решения, които касаят бюджета на техните домакинства.Единствената възможност, която остава за правна реакция, е през прокуратурата,която ако намери достатъчно основания, може да протестира тези решения наКЕВР", обяви Манолова.

Междувременно, в неделя десетки граждани се събраха на протест пред Комисията, минути преди края на заседанието, в рамките на което бяха обявени новите цени. Участниците в демонстрацията поискаха оставка на правителството.

"И за въздуха ли ще плащаме", питаха протестиращите, цитирани от "Дарик". Протестът бе организиран от Движение за радикална промяна "Българска пролет" и подкрепен от БСП-София.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега