Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Манолова даде промените в Закона за горивата на КС

Манолова даде промените в Закона за горивата на КС

Общественият посредник готви жалби и срещу още два закона.

Омбудсманът Мая Манолова внесе днес жалбадо Конституционния съд днес срещу изискванията в новия Закон за горивата. Общественият защитник е категоричен, че те "не само нанасят тежък ударвърху малките търговци и превозвачи на горива, но са и удар срещу българскитеграждани в качеството им на потребители". Според нея, фалитът на малкитебензиностанции ще доведе до ограничаване на конкуренцията и засилването намонополизма.

"В закона са заложени непосилни изискванияза висок уставен капитал –  20 000 лв. замалка бензиностанция, 1 000 000 лв. за условно наречения „търговец на едро“,абсурдни изисквания за големина на складовете, за вместимост на съдовете, заброй бутилки за втечнен газ. Това е закон, който притиска в ъгъла малкитетърговци на горива", гласи позицията на омбудсмана.

Вжалбата си до КС Манолова пише, че „с поставянето на трудно изпълними инесъразмерно високи във финансово изражение прагове и изисквания под формата нарестрикции при административното регулиране на дейностите, свързани с нефт ипродукти от нефтен произход, законодателят на практика ограничава кръга отикономически субекти, които могат да извършват тези дейности и по такъв начин„естествено“ се създават условия за ограничаване на конкуренцията и замонополизъм“.

Манолова е на мнение, че промените щедоведат до увеличение на цената на горивата, както и че ще се затрудни достъпана българските граждани в малките и отдалечени населени места, тъй като големите вериги няматикономически интерес да правят там свои обекти.

В следващите дни омбудсманът ще атакуваоще два закона пред КС – текстове в Закона за регулиране на водоснабдителните иканализационните услуги, които се отнасят за единната цена на ВиК услуга врамките на една обособена територия и в Закона за държавния бюджет, с които сеотряза правото на пенсионирани държавни служители да заемат държавнаслужба. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега