Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Манолова даде цената на водата на прокуратурата

Манолова даде цената на водата на прокуратурата

В Монтана, Кърджали и Силистра изобщо не трябва да има увеличение, категорична е Манолова.

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ епреизчислила инфлацията коректно – за периода от определяне на първата цена зановия регулаторен период до момента на увеличението, а не както първоначално отначалото на годината до м. октомври. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в телевизионно интервю за bTV. Врезултат, във всички 15 области се намалява цената на водата до 3 пункта – в Ямболвместо с 20%, водата е увеличена със 17%, във Враца вместо 13%, водата еувеличена с 11% и т.н.

"КЕВРе взел данните от по-високото изследване на Националния статистически институтза средно месечните доходи на домакинствата. Разликата между двете изследванияе 100%. Твърдя, че ако бяха взети данните от по-ниското изследване на средномесечните доходи на домакинствата, в три от областите изобщо нямаше да имаувеличение на цената на водата. Това са областите Монтана, Кърджали иСилистра", категорична бе омбудсманът.

По-къснопрез деня тя се срещна със заместника на главнияпрокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура /ВАП/ АсяПетрова и завеждащия отдел „Надзор за законност“ Виктор Малинов.На срещата бяха обсъденирешенията на КЕВР от 30 ноември и от 15 декември т.г. и основанията заоспорване тяхната законосъобразност пред съда.

Ася Петрова съобщи, чепрокуратурата вече се е самосезирала за решенията на регулатора от 30 ноември ие изискала преписките от комисията за цената на водата в областите Бургас,Ямбол и Враца. В късния следобед омбудсманътМая Манолова изпрати и официално сигнал за незаконосъобразното решение за скокана водата до ВАП.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега