Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Манолова поиска EVN да опрости сметките за ток на пострадалите при наводненията

Манолова поиска EVN да опрости сметките за ток на пострадалите при наводненията

По думите й, това е най-малкото, което EVN може да направи за хората, които всеки месец плащат сметки и формират огромни печалби на дружеството.

Омбудсманът Мая Манолова и председателят на БЧК ХристоГригоров настояват в писмо до енергоразпределителното дружество EVN да опростисметките за ток за м. ноември на домакинствата, пострадали от наводненията вобщина Камено. По думите на обществения посредник, това е най-малкото, което EVN може да направи за хората, които всеки месец плащат сметки и формират огромни печалби на дружеството.

"Над 250 000 лева са набрани до момента в сметката наБЧК, като кампанията продължава, а всеки може да дари и чрез SMS на номер 1466", обяви Манолова, която днес посети някои от засегнатите райони. Омбудсманът обясни, че с част от средствата ще бъдатремонтирани на първо време по две помещения - кухня и спалня на 36 къщи отОбщина Камено, като средната стойност ще е около 5 хиляди лева. Разходването напарите ще се контролира от местните обществени съвети. 

"Освен това, за да има смисъл и за да е качественремонтът, от БЧК са осигурили така необходимите мощни изсушителни машини, коитоизтеглят влагата от стените. Хората обаче отказват да ги ползват, тъй като са енергиемки и се притесняват от сметките, които ще получат за ноември. Потази причина с г-н Григоров изготвяме писмо до EVN, в което призовавамемениджмънта да опрости напълно или сериозна част от сметките на пострадалитедомакинства", каза Манолова.

"От Националната благотворителна кампания на омбудсмана„Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ са останали непотърсениваучери на стойност 30 000 лв., които ще  предоставим за основноремонтиране на детската градина, в която има 30 деца, заяви Манолова. С парите ще бъдат осигурени нови креватчета и матраци замалчуганите, както и ще бъдат извършени най-необходимите ремонтни дейности.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега