Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Манолова поиска от КЕВР да намали цената на водата

Манолова поиска от КЕВР да намали цената на водата

Омбудсманът изпрати остро становище до председателя на КЕВР.

ОмбудсманътМая Манолова изпрати остро становище до председателя на Комисията за енергийнои водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов, във връзка с предстоящото увеличение наВиК услугите от 1-ви януари догодина в 14 области в страната.

"За пореден път държавният регулатор не счете занеобходимо да проведе обществено обсъждане по един толкова важен въпрос, койтозасяга потребителите в областите: Смолян, Варна, Пловдив, Силистра, Кърджали,Русе, Перник, Монтана, Шумен, Сливен, Бургас, Ямбол, Враца, София-град", пишеомбудсманът.

В документа тя подчертава, че "правилнотоопределяне на цените на ВиК услугите е въпрос от обществена значимост заразвитие на ВиК сектора".Манолова посочва, че на практика КЕВР и ВиКдружествата обсъждат цени, които се плащат от трета страна, без последната даима възможност да вземе отношение по тях.

В становището си до председателя на КЕВР тяакцентира и върху факта, че вместо инфлацията от м. януари до м. октомври т.г.,която е 0,7%, регулаторът е взел предвид справка от м. декември 2016 г. докрая на м. октомври т.г. – 1,9%.

Отдруга страна, Мая Манолова посочва, че всъщност инфлацията следва да сеизчислява от момента на влизане в сила на утвърдената цена за 2017 г. за ВиКуслугите, която е различна за операторите. Омбудсманътдава и пример за абсурдността на ситуацията с предстоящото изменение на ценитена водата за ВиК Ямбол.

"Приспазване на нормативните изисквания, одобрената цена на водата за ВиК Ямбол за2018 г., не би следвало да се изменя. Вместо това, за този ВиК оператор ценатана водата е с най-голямото увеличение – 20%", изтъква парадокса Манолова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега