Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Маргаритов: В България има условия за кампании като "Черния петък"

Маргаритов: В България има условия за кампании като "Черния петък"

"Те ни доближават до по-развитите пазари, където такива инициативи има от години", коментира председателят на КЗП

"В Българияима условия за провеждането на кампании като „Черен петък” и те ни доближават допо-развитите пазари, където такива инициативи има от години. Важното е да се проследидоколко предвидените от закона правила се спазват". Това коментира председателятна Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в ефира на БНТ и отбеляза,че ако търговците са коректни, тези кампании са положителни за джоба напотребителя.

Според него,практиката с надуването на цените на стоките преди намалението и връщането имна предишните нива по време на кампанията не е масова, напротив – има многомалко подадени жалби. Шефът на КЗП изрази мнение, че потребителите наблюдават цените регулярно имогат да реагират при такава нередност.

Маргаритовпосочи, че лош търговски трик е претрупването на потребителя с рекламниматериали и когато се стигне до купуване на въпросните намалени стоки, да сеокаже, че в магазина няма наличност. Това е нелоялна търговска практика, коятое наказуема.

Некоректенкапан, добави той, е опитът на търговците да ограничават отговорностите си чрезотказ на връщане в 14-дневния срок при онлайн търговията или на гаранция приустановен дефект. Когато потребителят желае да върне стока и търговецът заяви,че трябва да си избере друг продукт от магазина, купувачите трябва да знаят, чене са длъжни да се съгласяват.

"Добре е да се проверява дали такъв търговец реално съществува и чияе собствеността на електронния магазин", коментира още Маргаритов по темата за все по-популярната онлайн търговия, която сякаш се засилва при подобни кампанийни намаления. Началникът на КЗП напомни на потребителите и да внимават при пазаруване отчуждестранни сайтове, защото е възможно да са налице различни условия взаконодателството на други страни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега