Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Маргаритов: Внимавайте с новопоявилите се интернет търговци по празниците

Маргаритов: Внимавайте с новопоявилите се интернет търговци по празниците

Началникът на институцията препоръча потребителите да имат предвид отзивите на други клиенти, но да не им се доверяват безпрекословно.

"Най-рисково, включително и попразниците, е пазаруването от търговци, които се появяват за кратко в интернетпространството", предупреди председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по Bulgaria ON AIR. Началникът на институцията препоръча потребителите да имат предвид отзивите на други клиенти, но да не им се доверяват безпрекословно.

"От края на ноември до Нова година енай-активният период на пазаруване и рисковете за потребителите са по-големи.Има приповдигнатост, еуфория и по-лесно могат да бъдат измамени отнедобросъвестни търговци. Потребителите да бъдат подозрителни в добрия смисълна думата, особено когато забелязват нови онлайн магазини. По никакъв начин неискам да кажа, че не трябва да възникват такива. Но обръщаме внимание, че елесно и бързо да проверите, ако се съмнявате, че може да има проблем", казаМаргаритов.

Той посочи още, че спредстоящи законодателни промени на европейско ниво скоро КЗП ще има възможностда сваля съдържание от електронни магазини на некоректни търговци. Това санови постановки, залегнали в Регламент, одобрен преди две седмици отЕвропейския парламент. Когато тези промени станат факт, КЗП ще имавъзможност при установяване на административно нарушение или нелоялна търговскапрактика да блокира съдържанието до отстраняване на несъответствията. На тозиетап това този резултат се постига във взаимодействие с ГДБОП.  

Председателят на КЗП потвърди, четекат засилени проверки в туристическите обекти в зимните курорти. С паданетона снега съвместно с Държавната агенция по метрологичен и технически надзор щебъдат проверени информационната обезпеченост на ски пистите и техническатаизправност на съоръженията. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега