Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Маргаритов: Изобилието от оферти за кредити ни дава възможност да избираме

Маргаритов: Изобилието от оферти за кредити ни дава възможност да избираме

"Не бива да се спираме на първата възможна оферта, изкушени от анонса за 0% лихва!"

"Ниесме заливани понякога доста агресивно в онлайн пространството и ефира намедиите от всякакви оферти за бързи кредити. В това няма нищо лошо, ако горазглеждаме като възможност да избираме", заяви председателят на Комисията за защита на потребителите(КЗП) Димитър Маргаритов в ефира на БНР.

"Не бива да сеспираме на първата възможна оферта, изкушени от анонса за 0% лихва, а да севникне в смисъла на посланието и да се направи съпоставка дори при остранеобходимост от получаване на такъв заем", добави той.   

Маргаритовразясни, че когато кредитът стане предсрочно изискуем, независимо поради каквапричина, кредитодателят има право да изиска само тази част от лихвата, която еначислена за периода на ползване на кредита.

"Има хипотези, при които приопределено неизпълнение кредиторът може да изиска предсрочно погасяването нацялата сума. Но и в този случай няма как да се иска лихвата за периода, в койтокредитът вече няма да е дължим, защото ще е предсрочно погасен. Освен това неможе да се изискват и всякакви други такси за неговото управление. По закон годишниятпроцент на разходите (лихвите и всички други допълнителни плащания извънглавницата) не могат да превишават 50% от размера на главницата на годишна база",допълни председателят на КЗП.  

Имаслучаи на неправомерно изтеглени кредити, особено в онлайн средата. Тогава засегнатиятследва да се обърне към органите на реда за установяване на обстоятелствата,при които това се е случило. Така ще може впоследствие да бъдат предприетинеобходимите мерки от него да не се изискват суми, които не дължи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега