Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Маргаритов, КЗП: Най-важно е децата да бъдат защитени от опасни продукти

Маргаритов, КЗП: Най-важно е децата да бъдат защитени от опасни продукти

На европейско ниво най-често забраняваните опасни продукти са детските играчки, облекла и стоки, свързани с отглеждането и възпитанието на най-малките.

"Безопасните стоки – когато говорим за децата, това е най-важното", заяви в Деня на детето 1 юни председателят на  Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в ефира на Bulgaria On Air. Той цитира европейски статистики, според които най-често забраняваните опасни продукти са детските играчки, облекла и стоки, свързани с отглеждането и възпитанието на най-малките.

"Затова да заострим вниманието на родителите – излизат нови и примамливи играчки и стоки за деца, но при някакво съмнение, по-добре е да не ги купуват", призова председателят. Той припомни, че наред със забраната на рискови продукти, комисията е установявала и различен тип нелоялни практики при предлагането на стоки за малчугани.

Те са свързани, например с липса на важна информация относно съставните елементи на игри или умишлено прикриване на обстоятелството, че ползването на стоката е свързано с допълнително закупуване на друг продукт.

"Тогава децата остават разочаровани, а родителите са принудени да направят допълнителен разход. Затова – внимание към детайла!", заяви шефът на КЗП. В навечерието на летните отпуски, той призова родителите да се запасяват с всичко необходимо предварително, за да не се налага да правят по-сериозни извънредни покупки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега