Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Маргаритов: Няма фрапантни нарушения около Свети Валентин и Трифон Зарезан

Маргаритов: Няма фрапантни нарушения около Свети Валентин и Трифон Зарезан

Председателят Маргаритов, коментира, че интернет влияе потребителските навици и тази тенденция ще се задълбочава.

Няма фрапантни нарушения и сигнали за празниците Свети Валентин и Трифон Зарезан. Това съобщиха от Комисията за защита на потребителите. Председателят Димитър Маргаритов подчерта в ефира на Канал 3, че контролният орган се е постарал предварително да подготви потребителите за опасностите.

Маргаритов, коментира, че интернет влияе потребителските навици и тази тенденцияще се задълбочава. За него обаче това е положително явление. Причината е, че хората получават повече възможности за пазаруване, резервации, поръчване на стоки и услуги. Това разнообразие е както полезно за конкуренцията, така и опасно, особено в социалнитемрежи, където може да попаднем на мнимитърговци или на такива, които няма да уважат предвидените ни по законправа.  

"Ние приветстваме всяка една мярка, особено когато е свързана и срегистър, и с регламент, за максимално изсветляванена туристическия бизнес и за това всичкииграчи да са поставени при равни условия и да спазват правилата", коментирапредседателят на КЗП инициативата на министъра на туризма Николина Ангелковасрещу нелоялната конкуренция на търговци, които предлагат през интернетплатформи нерегистрирани съгласно изискванията на законодателството обекти.Според Маргаритов един от големитепроблеми в сектора са именно некатегоризиранитеместа, но положителното е, че впоследните години такива се срещатвсе по-рядко.  

Председателят на КЗП определи пазара като динамична величина, върху чието моделиране влияние оказват всички участницив него.

"От една стана, потребителитесъс своето поведение – с потребителското търсене, с това как реагират, когатокъм тях са адресирани нелоялни търговски практики. От втора страна, самите търговци – когато искат даспазват правилата, какъв е ефектът върху пазара, когато пък ги нарушават – какреагира и самият потребител, и контролнияторган. И когато казвам контролния орган, разбира се, мисията наинституциите е да следят правилата да бъдат спазвани, но да имат и превантивнафункция – с информационни кампании, с индиректно влияние върху пазара да сеопитват да помогнат както на потребителите, така и на търговците да сеориентират в конкретната пазарна среда и по този начин да се осигури необходимотоспокойствие", каза в заключение Маргаритов. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега