Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Маргаритов: Отпадането на роуминга не би трябвало да се отрази върху тарифите

Маргаритов: Отпадането на роуминга не би трябвало да се отрази върху тарифите

Имаше достатъчно време да бъдат прекалкулирани всички евентуални загуби вследствие на тази промяна, посочи началникът на КЗП.

"Не би трябвало по никакъвначин отпадането на роуминга да сеотрази върху тарифите, на коитопотребителите разговарят, тъй като имаше достатъчно време да бъдат прекалкулирани всички евентуални загубивследствие на тази промяна. Тя е резултат от много дълъг процес, който продължис години и бе съпътстван от преговарянена различен тип условия и подписванена споразумения, както от странана регулаторите, така и на самите мобилни оператори". Това коментирапредседателят на Комисията за защита напотребителите (КЗП) ДимитърМаргаритов.

Той посочи, че е напълно възможно някой "да се изкуши" от тази промяна и да се опита да лансира уж по-изгодни тарифни планове, които обаче да се окажат в ущърб на потребителя. Шефът на КЗП посъветва гражданите внимателно да четат договорите, ако решат да подпишат нов тарифен план. Това, за което трябва да внимават, са допълнителни условия и услуги, които може да направят новия договор неизгоден.

"По никакъв начин вобщите условия няма да допуснем дасе включват клаузи, които биха моглида бъдат неравноправни, и които дапредявят към потребителите непроизтичащиот нищо задължения. Освен това, ще проследим и за нелоялни търговски практики, каквито в миналото сме откривали изабранявали. Например, да не се създават изкуствени пречки, които целят дадемотивират потребителя при желание да прекрати договора си”, казва още Маргаритов.

Той напомни, че при разговори зад граница, липсата на роуминг не означава, че тарифният план в родната страна ще важи напълно. Една от тънкостите е, че заради различните цени на услугите, абонаментите няма да важат по същия начин. Неограничените минути, например, ще бъдат лимитирани до определен брой, който може да бъде изчислен, но потребителят трябва да се поинтересува от тези условия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега