Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Маргаритов: Трябва да се уточни ползването на услугите без лимит в роуминг

Маргаритов: Трябва да се уточни ползването на услугите без лимит в роуминг

Допълнителното таксуване за мобилни услуги зад граница трябва да приключи официално на 15-и юни т.г.

Допълнителното таксуване за мобилни услуги зад граница трябва да приключи официално на 15-и юни т.г. Остава обаче един нерешен казус - как ще се процедира с услугите без лимит? За момента европейският регулатор не е коментирал пакетите, включващи неограничени минути и мегабайти трафик, посочи председателят на КЗП Димитър Маргаритов в ефира на TV+.

"Трябва да има ясни правила по отношение на случаите, в които в родната си страна говорите без ограничение, но извън нея в рамките на Общността цената би се променила след достигането на определени лимити на мегабайти интернет или на период от време", обясни още Маргаритов.

Той допълни, че не следва да се подписват нови договори. Възможно е само съгласно очакваното решение на европейския Регулатор да се допълни информация за това какви са лимитите на разговорите и на трафика на интернет, когато абонатът е в чужбина. Добавянето на допълнителни услуги и увеличаване на цените за потребителите не трябва да има.  

Що се отнася до таксуването на SMS-ите на кирилица, Маргаритов посочи, че предстои среща между КЗП и представители на трите мобилни оператора. За момента от телекомуникационните дружества посочват, че причината за по-солените цени е техническа - в криптирането на информацията, но от Комисията продължават да вярват, че може да се намери по-справедлив вариант.

Маргаритов съобщи още, че по повод публикация в Twitter ипостъпил в комисията сигнал експертите разработват казус с актуална промоция на телеком. Търговецът добавя към пакета оттелевизионни канали на настоящите си абонати още един за период от три месеца,след изтичането на който те ще продължат да го получават вече срещу месечнатакса от 2 лв., освен ако изрично не заявят отказ от него.

"В комуникация стърговеца настояваме той да промени условията и да бъде възприет обратниятпринцип – само ако желае някой да ползва, тогава би трябвало да го заяви. Впротивен случай е редно автоматично технически да се направи така, че абонатът дане ползва и да не плаща. Впрочем, това е още един пример, който показва колковажно е потребителите да са активни, да ни информират и по този начин заедно дапредотвратяваме извършването на нарушения преди още те да са се случили", добавиМаргаритов. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега