Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Марешки иска референдум за излизането на България от НАТО

Марешки иска референдум за излизането на България от НАТО

Според него една истински силна и обединена Европа може да бъде равностойна на САЩ, а не да сме нейна "притурка".

Пореден референдум се задава на хоризонта, този път - а излизане на България от НАТО. Той ще бъде иницииран от "Воля". Това заяви лидерът на партията Веселин Марешки в ефира на БНР. По думите му, това щяла да бъде една от големите инициативи на формацията му в кампанията за евроизборите.

"Ние считаме, че НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва. В момента се говори за няколко милиарда, които трябва да се вземат от българския народ и да се дадат за безсмислена купчина желязо, от която българският народ нищо няма да види. Ние сме абсолютно против това. Ако НАТО иска да бъде наш партньор, те спокойно могат да ни подарят няколко самолета, а не последните български пари от най-бедната държава в Европа да ги изсмучат и на практика да хвърлят народа в още по-голяма бедност", коментира още бизнесменът - политик.

Според него една истински силна и обединена Европа може да бъде равностойна на САЩ, а не да сме нейна "притурка". Той заяви още, че според него "Европа е ограбила българския народ" със забраната за нова АЕЦ, изграждането на горивните потоци, ограниченията за китайските инвестиции. По думите му, "тези неща могат да бъдат променени, след като истински европейски патриотични формации застанат в управлението или начело на ЕС".

От ГЕРБ реагираха почти веднага, като лидерът на парламентарната група на партията Цветан Цветанов отсече пред журналисти, че "България няма как да започне каквато и да е било процедура по излизане от НАТО, защото НАТО е част от националната сигурност".

„Подобни анонси могат да доведат само до определени спекулации в публичното пространство”, допълни още Цветанов, цитиран от bTV.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега