Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Маринистична незаледяема централна спирка ще имат бургазлии

Маринистична незаледяема централна спирка ще имат бургазлии

Тази година започва изграждането на нова централна автобусна спирка по проекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”. Тя ще се намира на “Сан Стефано”, в близост до пресечката на този булевард с главната улица “Александровска”.

Тази година започва изграждането на нова централна автобусна спирка по проекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”. Тя ще се намира на “Сан Стефано”, в близост до пресечката на този булевард с главната улица “Александровска”. В дълбочина спирката ще е ситуирана в пространството между Бургаски свободен университет и Помощно училище “Отец Паисий”.

Мястото е избрано по изрична препоръка на експертите по програма ДЖАСПЪРС, които помогнаха на Община Бургас да подготви и спечели проекта - повечето от тях с професионален опит при планиране на обществения транспорт в градове като Лондон и Амстердам. Така централната спирка ще се намира в близост до главната пешеходна зона на града, до университет, а също така до мястото, където ще бъде настанен Единният Център за управление на обществения транспорт /сегашният касов салон на “Бургасбус” до Стоматологията/.

Предстои оптимизиране габарита на пътното платно от север по бул. ”Сан Стефано” в съответствие с новите изисквания за обособяване на Бърза автобусна линия. Ще се реализира ново решение за организацията на движение на превозните средства и оптимизация на трафика. Разположението на новата централна спирка осигурява безпрепятствен достъп до пероните и в двете посоки, както и регулиране хаотичното движение на пътниците. Нейното важно значение е подчертано чрез атрактивен архитектурен обем, решен в маринистичен стил. Въобръжението ще помогне на бургазлии да решат дали спирката прилича повече на платно или на вълна.

Съоръжението ще се изгради от лека метална конструкция, изцяло покрита със слънцезащитно закалено стъкло, със защитни ветробрани от север и юг. Спирката ще бъде оборудвана с необходимите елементи, осигуряващи удобство и комфорт за пътниците, с обособен офис за продажба на билети, вестници, списания. На пътниците ще се предоставя информация в реално време относно движението на автобусите.

Там ще има още тоалетни, включително за хора с увреждания, автомати за продажба на билети. Платформите за пътниците ще бъдат отопляеми, за да гарантират сигурното придвижване и качване в автобусите. Заледяванията ще бъдат избегнати чрез монтирането на диодни реотани под повърхността.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега