Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Маринов: Някои хора се страхуват, че все още съм на този пост

Маринов: Някои хора се страхуват, че все още съм на този пост

„Някои хора се страхуват, че все още съм на този пост и се опитват да ме компрометират, но докато съм областен управител ще бъда безкомпромисен за подобни схеми”. Така областният управител на Бургас Павел Маринов коментира започналото досъдебно производство срещу него за злоупотреба с власт, образувано по сигнал на фирма „Сентрал парк Бургас“ ЕООД.

„Някои хорасе страхуват, че все още съм на този пост и се опитват да ме компрометират, но докато съм областен управител ще бъда безкомпромисен за подобни схеми”. Такаобластният управител на Бургас Павел Маринов коментира започналото досъдебнопроизводство срещу него за злоупотреба с власт, образувано по сигнал на фирма„Сентрал парк Бургас“ ЕООД.

Припомняме, че според прокуратурата на 2 август 2013 г. Маринов е нарушил служебнитеси задължения, с цел да набави облага на фирма „Бутед” АД и да причини вреда на„Сентрал парк Бургас” ЕООД, като е издал заповед, с която отменил акт напредшественика си Константин Гребенаров.

Бившият областен управител е отписалот регистрите за държавна собственост 11 сгради от бившата държавна складовабаза на РКС „Черноморие” и ги продава на „Сентрал парк Бургас” ЕООД. С отмянана акта от областният управител Павел Маринов сградите остават да се владеят отбившата държавна фирма „Бутед” АД. Двете фирми се съдят за 42 дка земя. Спорът между тях бил от 1997година и делата продължавали и до днес.  

"Миналата година фирмата, която отправи обвиненията срещу мен еизползвала възможностите на Областна управа, за да бъде направена поправка вактовете, като собствеността на мястото става държавна. Една седмица след товаобластният Гребенаров продава имота на „Сентрал парк Бургас“ ЕООД. Малко следтова заех длъжността си и бях посетен още през първата седмица от представителина тази фирма. Тогава прецених, че има неправомерна намеса на държавата вчастен спор и отмених заповедта в качеството си областен. Спазвам законите в държавата и в 7 дневен срок дадох на „Сентрал паркБургас“ ЕООД поправка на акта", допълни областният.

Срещу Маринов имало 6 сигнала от фирма „Сентрал парк Бургас“за корупция излоупотреба с власт. "Не съм обвинен в злоупотреба с власт. Има назначенопроизводство, което трябва да прецени дали това е така. Имало е намеса отстрана на областна управа, но тя не е била от мен, а от г-н Гребенаров. Той сее намесил в споровете между „Бутед” АД  и„Сентрал парк Бургас“ ЕООД и е продал територията на втората, докато още ималовисящо дела. С него по темата не сме говорили. Не искам да отправям обвинения,както има такива към мен. Нека съответните органи вземат нужното решение, аз съмготов за съдебно дело", поясни той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега