Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел: Бъдещото развитие на интернет трябва да е основано на ценности

Мария Габриел: Бъдещото развитие на интернет трябва да е основано на ценности

Тя откри 12-ото издание на най-авторитетния форум в Европа, посветен на управлението на Интернет EuroDig.

„Все по-често развитието на интернет повдига основни политически и етични въпроси. Те са свързани както с ролята на човека в процеса на управление на технологиите, така и с доверието на хората в тях. За решаването на тези въпроси ще са необходими политически решения на национално и международно ниво, като повече от всякога е нужно сътрудничество“, заяви българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел днес в Хага.

Тя откри 12-ото издание на най-авторитетния форум в Европа, посветен на управлението на Интернет EuroDig, който тази година се провежда в Хага, Нидерландия. Пред повече от 750 международни участници тя представи постигнатото до момента в цифровите политики и предизвикателствата, които стоят пред бъдещото развитие на глобалната мрежа.

Тя открои три основни стъпки, които трябва да се предприемат в отговор на тези предизвикателства. Това са засилване на сътрудничеството в областта на цифровите технологии, фокусиране върху технологичното управление и изграждане на Европа като лидер в тази област.

„Авангардните цифрови технологии, например изкуствения интелект или блокчейн,  не само ще променят начина, по който работи интернет. Те ще оформят в бъдеще нашите икономики и общества.  Зад всеки софтуер, дизайн или интерфейс, стоят ценностите на този, който ги е създавал. Всъщност става въпрос за избор в какво общество искаме да живеем. Дали в общество в услуга на хората или в такова, в което хората са манипулирани от технологиите. Това са въпроси от решаващо значение за нашето общо бъдеще“, подчерта още Мария Габриел. Тя посочи, че ЕС не се крие от отговорност и няма да се поколебае, когато ценности като неприкосновеност на личния живот, сигурност или справедливост са изложени на риск.

„Регулирането на интернет е едва в началото си, като саморегулацията има своите ясни граници. Ние трябва да погледнем напред. Убедена съм, че Европа трябва да играе лидерска роля в следващите години в търсенето на нови подходи за управлението на интернет, основано на приобщаване, ефективност и целесъобразност. Само с подход, зачитащ човешкото достойнство, свободата, демокрацията, равенството, върховенството на закона и правата на човека, можем да имаме успех“, заключи българският еврокомисар за цифровата икономика и общество Мария Габриел.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега