Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел: Резултатът от Брекзит е с историческо значение

Мария Габриел: Резултатът от Брекзит е с историческо значение

"Резултатът от референдума в Обединеното кралство е с историческо значение не само за бъдещето на ЕС, но и за просперитета на самата Великобритания", заяви Мария Габриел в ЕП.

"Резултатът от референдума в Обединеното кралство е с историческо значение не само за бъдещето на ЕС, но и за просперитета на самата Великобритания. Тези, които обещаваха повече суверенитет и аргументираха позициите си на гърба на "технократска Европа", сега се проявяват като политици, които са безпомощни и най-вече безотговорни към съдбата на страната си", заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел по време на пленарно заседание на Европейския парламент.

Акцент в обсъждането, в което се включиха председателятна Съвета Доналд Туск и на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, бе поставен напозицията на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки. Мария Габриел открои две важни насоки за бъдещето, които следва да бъдат взети подвнимание.

От една страна, не бива да се губи от поглед червената линия, вечеочертана от председателите на институциите на ЕС и от държавните и правителствениръководители на 27-те страни-членки. Неприемливо е сключването на сделкаотносно условията за достъп до единния европейски пазар, докато официално не саприключили преговорите за излизане.

„Каквито и договорености да бъдатпостигнати с Великобритания като трета страна, четирите свободи на движениетрябва да се съблюдават“, наблегна Мария Габриел. Зам.-председателят на Групата на ЕНП предупреди от друга страна, че нетрябва да се допускат старите грешки, когато бъде дадено началото на единпо-широк размисъл относно бъдещето на ЕС.

„От всички нас, демократи иистинските европейци, зависи да използваме тази криза като възможност. Имаменужда от лидерство, зачитащо основополагащите ценности и принципи на ЕС. Нокогато говорим за бъдещето на Европа, нека не забравяме, че сърцето на Европабие във всеки един гражданин, който вярва в мирна, обединена и толерантнаЕвропа, независимо дали се намира в Берлин, Париж, София или Букурещ“, заключиМария Габриел.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега