Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел в Слънчев бряг: Практическите обучения са ключови за реализацията на младите хора

Мария Габриел в Слънчев бряг: Практическите обучения са ключови за реализацията на младите хора

Заместник-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел се срещна с регионални младежки организации на територията на Слънчев бряг на тема “Европейски програми за младежка заетост и младежко предприемачество”.

Заместник-председателят на Групата на ЕНПв Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНПМария Габриел се срещна с регионални младежки организации на територията наСлънчев бряг на тема “Европейски програми за младежказаетост и младежко предприемачество”.

Домакин надискусията бе Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД, а в дискусиятасе включиха 55 неправителствени младежки организации.  „Младите хора трябва да се мотивират заактивно търсене на информация и възможности за получаване на допълнителниумения и създаване на мрежа от контакти”, заяви Мария Габриел. Тя препоръча намладежите да се възползват от програма „Леонардо да Винчи“, която предоставявъзможности за професионална квалификация извън учебните дейности.

От другастрана насърчи младите хора да създадат например платформа в социалните мрежи,в която успешно преминалите обучения в различни университети по програма„Еразъм“ да имат възможност свободно да споделят добри практики и ползи от участиев тази и аналогични програми на ЕС.  

По време на дискусията бяха повдигнатиредица конкретни въпроси относно вида и формата на стажовете, които сепрактикуват у нас, и по-конкретно тези в областта на туризма. „Извън активниятуристически сезон, бихме искали да имаме възможност да практикуваме стажове вхотели и ресторанти, което всъщност ще е полезно за придобиването на опит притърсенето на работа през лятото“, заяви студентката по маркетинг и реклама ЯнаВангелова.

В отговор Златко Димитров увери, че са водени разговори с туристическия бранш в курорта, като еполучил уверението им, че са готови да инвестират в създаването на собственикадри, включително чрез платени стажове. Участниците се обединиха и около тезатана г-жа Габриел, че сертификатите и дипломите за завършени практически обученияса основна мотивация за младите да участват в тях, а не на последно място сеотразяват положително при кандидатстване за работа при друг работодател.     

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега